Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

De tofste mancaves van Ajacieden in beeld!

Voor de nieuwe editie van ons magazine Ajax Life deden we een oproep aan Ajacieden met een eigen mancave of thuiskroeg. Nou, dat hebben we geweten! We kregen talloze bijzondere verhalen en foto’s. De tofste kiekjes hebben we daarom verwerkt in een speciaal fotoverslag!

Door Jordy Haak
18 november 2022 - 15:13
Marco Van Den Hoek 1200
Deze mancave mag er zijn! © Marco van den Hoek

We hadden onze oproep nog maar net geplaatst, of onze mailbox stroomde vol met reacties van enthousiaste Ajacieden. Er blijken flink wat supporters te zijn die een deel van hun huis hebben omgebouwd tot een waar Ajaxpaleis. Van rauwe hokken tot sfeervolle kroegjes. Van zolderkamertjes tot kantoorruimtes.

Ja, dat laatste lees je goed. Sommige supporters zorgen er zelfs voor dat het op hun werk net wat aangenamer toeven is. De meegestuurde verhalen lazen dan ook fijn weg. Zo schreef Danny van den Burg dat hij het reserveshirt van Frank Rijkaard uit de Champions League-finale van 1995 ingelijst aan de muur van zijn mancave heeft hangen. Dat is serieus gaaf!

Frank Boersma beschikt op zijn beurt over de door Steven Berghuis kapot getrapte cornervlag. We zijn nu al benieuwd naar het verhaal hierachter! Duidelijk is dat dit soort bijzondere rekwisieten vaak een prominente plek krijgen in de mancaves en thuiskroegen.

Aanbevolen
Van der Sar over nieuwe technisch directeur en stadionplannen

Zo treffen we bij supporter Walter Alderden een staantafel uit het bekende café ‘Vakkie West’ aan. Maar dat is niet alles! In de tuin ligt namelijk ook een voetbalveld. Dat klinkt misschien niet direct bijzonder, maar wel als je ziet dat dit veldje over een heuse boarding en veldverlichting beschikt. Alles erop en eraan!

De foto’s die werden opgestuurd, maken eens te meer duidelijk dat de liefde voor Ajax tot hele mooie projectjes kan leiden. We kregen plaatjes van mancaves in alle soorten en maten. Kiekjes waar iedere Ajacied vrolijk van wordt. We kunnen helaas niet bij iedereen langs, maar deze plaatjes willen we jullie niet onthouden!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >