Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 4: reparatiewerk in de winterstop

De turbulente eerste seizoenshelft van Ajax zit erop. Het WK staat op het punt van beginnen. Wij sluiten het kalenderjaar af met Ajax Life 4. Dit magazine valt vanaf vrijdag 18 november op de mat bij leden van Supportersvereniging Ajax. Een voorproefje!

17 november 2022 - 08:59
Al4 800
‘Sar’ kreeg enkele kritische vragen voor zijn kiezen. © Ajax Life

Algemeen directeur Edwin van der Sar siert de cover van ons novembernummer. Hij schoof aan om supportersvragen te beantwoorden. Hoewel de teleurstellende slotweek van de eerste seizoenshelft toen nog moest worden gespeeld, kreeg ‘Sar’ al enkele kritische vragen voor zijn kiezen. “Dat er nog geen waardige opvolger voor Marc Overmars is, heeft niets te maken met een interne machtsstrijd, al wordt dat door bepaalde media en columnisten wel gesuggereerd,” aldus de voormalig doelman.

Hoe de nabije toekomst van bankzitter Lucas Ocampos in Amsterdam eruitziet, moet blijken. Toch wilden we de nieuwkomer – die voor de winterstop amper speeltijd kreeg –graag spreken. Dat vond de Argentijnse huurling van Sevilla zelf ook een prima idee. Ocampos: “Ik heb niet de kans gekregen om me te bewijzen.” 

Daarnaast maakten we een reportage van het laatste Champions League-groepsduel in Glasgow, waarmee we terugblikken op een in meerdere opzichten memorabele groepsfase. “Het is een nieuwe realiteit. Dat is even wennen na vele mooie jaren,” zo lezen we. 

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 4 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

In een ander supportersverhaal doen we aan een stukje omdenken. Wat als clubs en lokale overheden goed gedrag van supporters juist gaan belonen in plaats van alleen fout gedrag keihard te bestraffen? “Als je weet dat je het volgende jaar minder restricties krijgt opgelegd als je je als groep gedraagt, dan let je wel op en ga je elkaar ook eerder corrigeren,” aldus Matthijs Keuning, voorzitter van Supporterscollectief Nederland.

Verder waren we bij de exclusieve ontmoeting tussen Dusan Tadic en tien gelukkige leden van SV Ajax. Zij interviewden de aanvoerder van Ajax en Servië tijdens een speciale podcastaflevering die in Tadic’ skybox werd opgenomen vanwege het verschijnen van de biografie ‘Tadic, ultieme prof’. 

Onze vrienden Fokke & Sukke hebben best zin in het WK dat zondag in Qatar begint. In het verlengde daarvan vroegen we Menno Pot een selectie te maken van spelers die WK-geschiedenis schreven als Ajaxspeler. Daarnaast interviewden we de officiële WK-bal en blikken we terug op eerdere tripjes van Ajax naar Qatar, zoals in de winter van 2001.

Aanbevolen
Ajax Life 4: win biografie Silooy, boek over WK ‘74 of nostalgische Ajaxkalender!

Is dat alles? Natuurlijk niet! Zo stelt Klaas Nuninga zijn favoriete Ajaxelftal samen, is er een supportersode aan Nicolae Mitea, vertelt columnist Sonny Silooy over zijn autobiografie ‘Sonny Silooy, Ajacied’, leren we Mateja Milovanovic (Jong Ajax) en Isa Kardinaal (Ajax Vrouwen) beter kennen en kun je jouw kortetermijngeheugen testen in onze Ajax in 2022-quiz.

Dit (en nog veel meer) vind je op 84 pagina’s. Wil jij dit magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen van het lidmaatschap? Sluit je dan aan bij SV Ajax! Ons magazine is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >