Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajax beleeft ook in ons fotoverslag een zouteloze topper vol chagrijn

Tsja, wat moeten we een dag na Ajax - PSV (1-2) nog over de wedstrijd zeggen? In alle opzichten was het doffe ellende. De plaatjes in ons fotoverslag vertellen het hele verhaal.

Door Jordy Haak
07 november 2022 - 11:09
Hoofdplaat Ajapsv Fotoverslag 1200
Deze gezichtsuitdrukkingen spreken boekdelen. © De Brouwer

De roze wolken waar we vorig seizoen nog regelmatig op zweefden, hebben inmiddels plaatsgemaakt voor donderwolken. Figuurlijk, maar ook letterlijk. De regen kwam zondag met bakken uit de hemel. Het bleek een voorteken voor een troosteloze namiddag.

Ajax kwam tegen PSV geen moment lekker aan voetballen toe. Het was soms pijnlijk te aanschouwen hoe machteloos de ploeg van Alfred Schreuder was in de opbouw. De concurrent uit Eindhoven deed ondertussen waar ze goed in zijn: scoren vanuit de counter, er een fysiek duel van maken en zoveel mogelijk onder de huid van de Ajacieden kruipen.

Het leidde tot flinke opstootjes, maar we hadden liever gezien dat de mannen op het veld die energie in de wedstrijd hadden gestopt. Ajax kon immers uitstekende zaken doen, maar maakte geen moment aanspraak op een resultaat.

Aanbevolen
Schreuder is niet bang dat de druk bij Ajax te groot wordt

Het is een pijnlijke constatering. ‘Wij willen Ajax zien’ klonk het bij een 0-2-achterstand van de tribunes. Een elftal dat met de borst vooruit het veld betreedt, dat het balletje vlot laat rondgaan en met bravoure voetbalt. Dat is eigenlijk alles wat momenteel ontbreekt. Bij winst op Vitesse kan de koppositie ‘gewoon’ weer worden veroverd, maar ook dat verbloemt niet dat Ajax dolende is.

Onze fotograaf De Brouwer legde de topper tegen PSV weer haarfijn vast. Mocht je na het plaatjes kijken nog een (protest)stem willen uitbrengen op jouw Ajacied van de Wedstrijd, dan kan dat hier.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >