Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuders elf: hoe bestrijd jij Liverpool in uitverkochte JC Arena?

Speelt Ajax tegen Liverpool zijn laatste thuisduel in de Champions League dit seizoen? Of zit er stiekem, misschien, mogelijk, wellicht, onverhoopt nog meer in het vat? Een zege met minimaal twee doelpunten verschil is dan de eerste opdracht. Maar hoe?

25 oktober 2022 - 13:40
Tadic 1200 (3)
Zet jij Tadic links, rechts, in of achter de spits? © Pro Shots

We hebben hier voor je uiteengezet wat er voor Ajax nodig is om te overwinteren in de Champions League. Inderdaad, de kans is klein, kleiner, kleinst. Maar zolang er kansen zijn, moet je er vol voor gaan. Zo is het ook. Er moet worden gewonnen van Liverpool en ook nog met twee doelpunten verschil.

Dat is een opgave die er niet om liegt. Ajax weet het benodigde niveau tot dusver niet aan te tikken in het miljoenenbal. Toch spreekt het duel met Liverpool tot de verbeelding. Wat een voetbalaffiche. Daar kun je alleen maar zin in hebben. Vol gas en dan maar zien waar het spreekwoordelijke schip strandt!

Aanbevolen
Bij welk onwaarschijnlijk scenario overwintert nog Ajax in CL?

Maar met welke elf spelers? Welke adviezen heb jij voor Alfred Schreuder? Zie jij nog altijd brood in de Kudus-variant of wil je Brian Brobbey aan de aftrap zien tegen Liverpool? Of kies je zelfs voor een opstelling met beide spelers in de ploeg?

Zo zijn er diverse noten te kraken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Jorge Sánchez of Devyne Rensch op rechts. En aan de andere kant zijn er ook verschillende smaken met Daley Blind, Calvin Bassey en Owen Wijndal. En wat doe je voorin met Dusan Tadic en Steven Bergwijn? Wie op welke flank?

Misschien kies je wel voor iets heel anders. Twee spitsen bijvoorbeeld. Een verrassing uit de hoge hoed! In Schreuders elf maak jij de opstelling en wie weet kijkt de echte trainer met een schuin oog mee…

Open dus snel de Ajax Life-app. Of download deze als je dat nog niet hebt gedaan. Surf naar tabblad ‘de tribune’, selecteer het duel met Liverpool en maak jouw ideale formatie. Vergeet je opstelling vervolgens niet te delen op socials, voorzien van #schreuderself.

Precies zoals Van Bastisch hieronder op Twitter al heeft gedaan.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >