Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder prijst coachende Tadic: ‘Ik zie een bevlogen aanvoerder’

Dusan Tadic stond na zijn wissel druk coachend langs de zijlijn. De aanvoerder deed er alles aan om zijn ploeg ook vanaf de kant aan een zege op FC Volendam (2-4) te helpen. De meningen over die actie zijn verdeeld, maar Alfred Schreuder reageert enthousiast.

Door Jordy Haak
08 oktober 2022 - 20:34
Tadic Coachend 1200
Tadic leeft ook langs de lijn intens mee. © Pro Shots

“Tadic is de aanvoerder van Ajax. Kijk wat hij al heeft gepresteerd. Dit is emotie. Hij heeft karakter. Daarom is hij zo goed geworden,” vertelt de trainer op de persbabbel na afloop.

“Als mensen dit negatief willen uitleggen, is dat hun probleem. Ik kijk daar heel anders naar. Ik zie iemand die bevlogen is en er alles aan doet om met Ajax te winnen. Een speler die zelfs nadat hij is gewisseld positief blijft. Wat hadden we gezegd als hij heel chagrijnig op de bank was gaan zitten?”

Schreuder was niet bang dat Tadic instructies aan zijn medespelers zou geven, die botsten met de tactiek die hij zelf voor ogen had. “Dusan en ik kennen elkaar al zo lang. Hij zegt echt wel dezelfde dingen. Of nu de indruk wordt gewekt dat Tadic alles bij Ajax bepaalt? Dat denk ik niet. Ik kan ook niks met die beeldvorming. Iedereen heeft een mening. Ik kan mij daar goed van afsluiten.”

Over het optreden van zijn aanvoerder als linksbuiten was Schreuder tevreden, al vindt hij het te makkelijk om te stellen dat Tadic daarmee bewijst dat hij niet thuishoort op de rechtsbuitenpositie. “Hij heeft aan die kant ook goede wedstrijden gespeeld. Wel ben ik het ermee eens dat rechtsbuiten niet zijn beste positie is, maar ik vond Steven Bergwijn ook sterk vanaf links.”

Aanbevolen
Bassey over hectische slotfase: ‘Dan moet je karakter tonen’

Zo blijft Schreuder schuiven met de puzzelstukjes, in de hoop dat ze op de goede plek vallen. Zelf is hij nog altijd van mening dat een ideale basiself lastig te vinden is. “Omdat je ontzettend veel goede spelers hebt. Kijk bijvoorbeeld naar Davy Klaassen en Brian Brobbey. Zij vielen uitstekend in. Brian maakt een geweldige goal. Zo wil je hem graag zien. Van Davy is bekend dat hij een uitstekende voetballer is. Maar ik kan er maar elf opstellen.”

Uiteindelijk is Schreuder blij met de winst. “De drie punten zijn het belangrijkst. Het vertrouwen is nog niet heel groot, maar we creëerden wel meer vastigheden. In de eerste helft waren we nog wat zoekende. Toch kwamen we er steeds beter in. Het eerste halfuur na rust vond ik uitstekend. Toen zag je de jongens vrijer bewegen.”

Toch ging het in de slotfase nog bijna mis. “Dan zie je dat het vertrouwen nog broos is. We werden onzeker en kwamen een paar keer goed weg. Het laatste kwartier was niet goed. Dat geeft geen lekker gevoel, maar het belangrijkste zijn de punten.”

Wel is Schreuder positief over het feit dat hij spelers zag opstaan. “Berghuis was bijvoorbeeld fantastisch. Hij had veel flair aan de bal en deed het goed op rechts. Na de 1-4 van Napoli had ik  het gevoel dat er geen team meer op het veld stond. Dat was tegen Volendam wel het geval. Daarbij is het mooi om te zien hoe de bank meeleeft.”

Aanbevolen
Ajax houdt ternauwernood stand in Volendam en dit valt op

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >