Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bassey over hectische slotfase: ‘Dan moet je karakter tonen’

Wij zijn in de slotfase van FC Volendam - Ajax (2-4) heel wat jaartjes ouder geworden. Het was billenknijpen met een hoofdletter B. Terwijl Volendam aandrong, hielden wij ons hart vast. Gelukkig hield Calvin Bassey het hoofd koel.

Door Jordy Haak
08 oktober 2022 - 19:50
Bassey Scoort 1200
Bassey knikt raak uit een voorzet van Berghuis. © Pro Shots

Door het debacle tegen Napoli kreeg het vertrouwen van Ajax een flinke knauw. De hectische slotfase in Volendam was in dat opzicht niet heel bevorderlijk, maar Bassey probeerde vooral de rust te bewaren.

“Of ik bang was voor een late gelijkmaker? Natuurlijk zit dat altijd in je achterhoofd, maar voor mij was het belangrijkste om mijn taak te blijven uitvoeren,” antwoordt de verdediger op een vraag van Ajax Life. “Het was mijn taak de linkerkant dicht te houden. Als je met 3-0 hebt voorgestaan, wil je immers niet dat het uiteindelijk 3-3 wordt.”

Zover kwam het niet, maar we zagen meerdere hachelijke situaties. Daarbij had het kwartje ook de verkeerde kant op kunnen vallen. “We maakten het onszelf moeilijk,” beaamt Bassey. “Ieder team kent wel eens een mindere periode in een wedstrijd, waarin de tegenstander het momentum heeft. Met slechts één doelpunt verschil, kan dat lastig worden. Dan moet je karakter tonen en sterk blijven tot het einde.”

Aanbevolen
Ajax houdt ternauwernood stand in Volendam en dit valt op

Bassey noemt het een understatement dat Ajax een beroerde week achter de rug heeft. “Wat denk je zelf? Natuurlijk was het niet leuk. Niemand wil zo’n verlies als tegen Napoli te verwerken krijgen. We weten echter dat we kwaliteit in de ploeg hebben. Dat lieten we eerder dit seizoen zien. We moeten terug naar dat niveau en werken iedere dag hard om dat te bewerkstelligen.”

In Volendam speelde Bassey weer eens als linksback. Hij stelt niet lang nodig te hebben gehad om te wennen aan deze andere rol. “Want ik speelde daar al eerder bij Rangers. Ajax heeft natuurlijk een andere speelstijl, maar ik heb goede mensen om mij heen, die mij hierbij helpen. Denk aan de coach, maar ook aan bijvoorbeeld Daley Blind.”

Vlak voor rust scoorde Bassey zijn eerste doelpunt in het wit-rood-wit. “Dat was voor mij een speciaal moment. Ik hoefde niet veel te doen, want Berghuis leverde de bal panklaar af. Het was nog mooier geweest als we de nul hadden gehouden. Dat is een punt waar we aan moeten blijven werken.”

Aanstaande woensdag wacht de uitwedstrijd bij Napoli. Het optreden van Ajax in Volendam geeft niet direct een boost aan het vertrouwen. Toch hoopt Bassey dat zijn ploeg Europees de rug weet te rechten. “We hebben ervaren spelers in ons team. In Italië wacht een nieuwe test en daar moeten we ons op voorbereiden. We hebben vertrouwen in de coach en in elkaar. Het is belangrijk dat we meer van elkaar eisen en 110 procent geven,” besluit hij zijn verhaal.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >