Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder: ‘Aanvallende speelstijl Napoli kan goed zijn voor Ajax’

Ajax moet dinsdag in eigen huis winnen van Napoli om goed zicht te houden op overwintering in de Champions League. Alfred Schreuder verwacht een mooie pot voetbal tussen twee aanvallend ingestelde ploegen.

03 oktober 2022 - 15:42
Schreuder 1200
De trainer is van mening dat Ajax en Napoli dezelfde speelstijl hanteren. © Pro Shots

Napoli maakt dit seizoen flink indruk in de Serie A. De ploeg van trainer Luciano Spalletti is de trotse en ongeslagen koploper in Italië. Van de acht competitieduels won het er zes. Tweemaal werden de punten gedeeld. In de Champions League gaat het Gli Azzurri ook voor de wind. Liverpool en Rangers FC kregen beiden klop.

Schreuder gaf tijdens de persbabbel richting aftrap aan dat hij al veel beelden van Napoli heeft bekeken. “Natuurlijk heb ik dat gedaan. Ik zie dat ze over het algemeen hetzelfde spelen. Dat is herkenbaar voor tegenstanders, maar zeker ook voor de eigen ploeg,” stelt de trainer op vragen van Ajax Life.

“Ze hebben veel vaste patronen in de ploeg. Hun linkerkant is voetballend heel sterk en hun rechterkant juist dynamisch met veel lopende spelers. Stanislav Lobotka, die we hier nog kennen, verdeelt het spel erg goed vanaf de zespositie.”

De trainer is van mening dat Ajax en Napoli dezelfde speelstijl hanteren. “We zien dinsdag twee ploegen die heel aanvallend willen voetballen. Napoli zal hoog druk willen zetten, maar dat willen wij ook. We moeten aan de bal dan ook heel zorgvuldig en goed zijn.”

Aanbevolen
Lobotka via wat omwegen bij Napoli alsnog een grote meneer

We kunnen ons dus opmaken voor twee aanvallende speelstijlen tegenover elkaar. Ligt dat Ajax? Schreuder denkt van wel. “Als wij een goede dag hebben, kan het goed voor ons zijn. Napoli geeft namelijk ook ruimte weg. Ze willen immers graag naar voren. Dat geeft ook ruimte aan ons, als we onze zaken zelf goed op orde hebben.”

Een veelbesproken speler bij Napoli is Khvicha Kvaratskhelia. De Georgiër liet in zijn eerste Italiaanse maanden een goede indruk achter. “Ik denk dat hij een goede spelers is,” roemt Schreuder de flankspeler. “Hij presteert dit seizoen geweldig aan de linkerkant. Hij heeft veel individuele kwaliteiten.”

Devyne Rensch komt de Napolitaanse man in vorm veel tegen. Schreuder waarschuwt dat niet alleen zijn rechtsback de persoon is die Kvaratskhelia moet afstoppen. “We moeten hem als team afstoppen. Hij is goed aan de bal en in de combinatie met Zielinski. We moeten dat dus verdedigen als team en niet met één speler.”

De laatste duels speelde Ajax ver beneden Amsterdams peil. Toch denkt Schreuder niet dat het van invloed is op het duel met Napoli. “Dit is weer een nieuwe en totaal andere confrontatie. Het wordt sowieso een moeilijke wedstrijd, maar we kunnen ons dinsdag ook herpakken en een goed resultaat boeken. Bij ons staan ook veel spelers op het veld met internationale ervaring en de benodigde kwaliteiten.”

De ontmoeting tussen Ajax en Napoli wordt dinsdag om 21.00 uur in gang gefloten door de Franse arbiter François Letexier.

Aanbevolen
Berghuis heeft honger naar CL: ‘Willen laten zien wie we zijn’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >