Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pasveer hoopt niet op titel ‘beste Ajacied’ tegen Liverpool

Elke speler wil Ajacied van de Wedstrijd worden. Altijd. Of nou ja, meestal dan toch. Remko Pasveer hoopt bijvoorbeeld dat een van zijn collega’s die titel pakt tegen Liverpool. Dat is voor iedereen beter!

25 oktober 2022 - 14:58
Pasveer 1200
Pasveer hoopt vooral dat zijn collega's excelleren. © Pro Shots

“Ik hoop dat ik niet de beste man van het veld word, want dat betekent dat we er goed opstaan,” stelt de Ajaxkeeper in aanloop naar het belangrijke treffen met Liverpool. Ajax moet met minimaal twee goals verschil winnen om enig uitzicht te houden op overwintering in de Champions League.

Pasveer hoopt dat de magie van een uitverkochte Johan Cruijff Arena kan helpen. “Natuurlijk zijn we ook afhankelijk van wat er op andere velden gebeurt, maar bepaalde zaken hebben we zelf in de hand. Zoals winnen van Liverpool. Daar gaan we dus ook voor.”

“Een Champions League-avond in de Arena omschrijf ik als magisch. Je krijgt echt energie van hoe het publiek tekeer kan gaan. Iedereen is er woensdag zeer op gebrand om de laatste kans op overwintering levend te houden.”

Aanbevolen
Bij welk onwaarschijnlijk scenario overwintert nog Ajax in CL?

De goalie weet dat het verwachtingspatroon bij de supporters hoog is. Soms misschien onrealistisch hoog. Toch geeft het hem geen extra druk. “Wij willen zelf natuurlijk ook graag aan dat verwachtingspatroon voldoen. Ik geniet echter volop van de spanning en de druk naar deze topwedstrijden toe. Dan haal je ook het beste uit jezelf.”

Pasveer kende periodes van droogte bij Ajax, maar raapt nu met regelmaat ballen uit het net. Hij baalt daar zelf ook flink van. “Dat is frustrerend. Het is aan mij ook de schone taak om de restverdediging zo goed mogelijk neer te zetten. Ik heb na wedstrijden wel eens last van mijn stembanden, maar dat is niet anders.”

Het is soms lastig zijn medespelers te bereiken, erkent Pasveer. “We hadden vorig seizoen meer automatismen. Dat is gewoon zo. Nu moet je jongens vaak via-via bereiken. Zeker in een vol stadion met veel lawaai is dat soms lastig. Meestal kun je de eerste verdediger wel bereiken. Zo werkt het treintje verder.”

Automatismen. Tja, daar ontbreekt het soms nog aan. En dat is ook niet zo gek gezien alle wisselingen in de zomer. Ook bij corners tegen. Daar kopte Sébastien Haller de ballen vaak verdedigend en met veel gevoel weg. Dat moeten anderen nu doen. Ajax is nog zoekende. Daarvoor is tijd nodig. Tijd die de club niet heeft, want de groepsfase van de Champions League is alweer bijna voorbij.

Aanbevolen
Schreuders elf: hoe bestrijd jij Liverpool in uitverkochte JC Arena?

Pasveer: “We werken er hard aan. In Liverpool ging de bal veel te vaak lang of te veel naar mij. We moeten durven onder de druk uit te voetballen. Daar moet weer een bepaalde chemie in komen, zodat we onder de druk uit durven te spelen. Als dat lukt, ga je domineren en zet je wedstrijden naar je hand.”

Toch gaat het ook in eredivisieverband niet altijd even lekker. Is dat dan toch een gebrek aan focus? Onbewust misschien wel, erkent Pasveer. “Liverpool is een totaal ander affiche. Verslapping in de eredivisie kan absoluut niet. Toch kan dat onbewust wel gebeuren, waardoor je met een andere focus op het veld staat. Dat is ongrijpbaar. Het mag niet, maar het gebeurt.”

Pasveer kreeg ook nog een vraag over het WK in Qatar. Is hij niet bang dat een fatale fout tegen Liverpool hem de kop kost qua selectie? De keeper zuchtend: “Ik ben niet bezig met Qatar, maar met Ajax. Jullie zijn er meer mee bezig dan ik. Geloof mij maar.”

Ajax Life Podcast #78: Met trots tegen Liverpool!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >