Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lucca: ‘Ik wil vertrouwen Ajax terugbetalen en de fans overtuigen’

Lorenzo Lucca (22) is bij Ajax in principe een project voor de lange termijn. Dan moet de spits – gehuurd van Pisa – de beleidsbepalers dit seizoen wél overtuigen. En de supporters die verrast waren door zijn komst.

14 oktober 2022 - 10:37
Lucca 1200
Lucca was tegen AZ dichtbij een treffer, maar helaas. © Pro Shots

Technisch manager Gerry Hamstra meldde deze zomer tijdens het trainingskamp in Oostenrijk dat Ajax nog een targetman zocht. Weinigen zullen aan Lucca hebben gedacht, de boomlange spits die bij Pisa nog tot 2026 onder contract staat.

De international van Italië onder 21 reageerde zelf ook verrast toen hij van de Amsterdamse interesse vernam, bekent hij. “Ik stond op het trainingsveld van Pisa toen algemeen directeur Guiseppe Corrado me vertelde dat Ajax contact had opgenomen. Hij vroeg of ik interesse had. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik zei meteen ‘ja’,” aldus de aanvaller in ons magazine Ajax Life.

Aanbevolen
Taylor wilde per se bij Ajax blijven en bewijst eigen gelijk

Lucca sprak voor het tekenen van zijn huurcontract uitvoerig met oud-spits en technisch manager in opleiding Klaas Jan Huntelaar. “Dat was een prettig gesprek. Hij vertelde me wat Ajax precies met mij van plan was. Ajax investeert nu in me en ziet me als een project voor de langere termijn. Wij gaan samen werken aan mijn verbeterpunten, zoals mijn linkerbeen, techniek en handelingssnelheid.”

Pisa en Ajax kwamen een huurconstructie overeen, met voor de Amsterdammers een optie tot koop. “Een compromis,” stelt Lucca. “Pisa vroeg te veel geld voor een directe transfer. Als speler heb je geen zekerheid over wat de toekomst brengt, maar het is voor mij simpel: dit seizoen moet ik het hier laten zien. Ik denk dat ik dat kan, ja. Ik wil het vertrouwen van Ajax terugbetalen en de fans die verrast waren, overtuigen van mijn kwaliteiten.”

Lees het volledige interview met Lucca in ons nieuwste magazine Ajax Life. Deze valt exclusief bij leden van Ajax Life en Jonge Schare op de deurmat. Het magazine ook ontvangen? Word dan snel lid!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >