Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Go Ahead Eagles

De interlandperiode is voorbij! Ajax hervat de eredivisie in eigen huis tegen Go Ahead Eagles. Zaterdag klinkt het startschot voor serieus drukke weken. Hieronder drie dingen die je moet weten over het duel met Kowet.

01 oktober 2022 - 08:21
Tadic Gae 1200
Vorig seizoen werd niet gescoord. © De Brouwer

Ein-de-lijk weer matchday
Fijn! De wit-rood-witte bal gaat weer rollen. We gunden Kenneth Taylor en Remko Pasveer hun debuut bij Oranje natuurlijk van harte, maar wij zien liever ons aller Ajax aan het werk.

Het was daarom prettig de spelers vrijdag weer op De Toekomst te zien. Daar werden de laatste voorbereidingen getroffen in aanloop naar het duel met de huidige nummer dertien van de eredivisie. De Deventenaren snoepten Ajax vorig seizoen tot tweemaal toe punten af, dus scherpte is vereist.

Bovendien gaan we ervan uit dat de spelers zich willen revancheren voor het eerste puntenverlies in Alkmaar tegen AZ (2-1). De gezichten stonden tijdens de laatste training op standje ‘stralend’, dus hopelijk zien we dat tijdens de wedstrijd terug. En wie weet verrast de trainer wel met zijn basiself...

Alfred Schreuder verwacht in elk geval niks minder dat een dominant Ajax, tegen een ploeg die op de counter wil spelen. Of door Ajax soms wordt gedwongen om zo te moeten voetballen. 

Wie kijkt naar de cijfers uit het verleden, ziet dat Kowet-thuis voor Ajax normaal gesproken geen probleem vormt. Ajax won 31 van de 32 officiële ontmoetingen. De thuisploeg was daarbij 118 keer trefzeker, terwijl de gasten tot 26 doelpunten kwamen. Alleen vorig seizoen werd dus bloedeloos met 0-0 gelijkgespeeld.

Aanbevolen
Treinellende rondom Ajax - Go Ahead Eagles

Amsterdamse blessure-update
We kregen allemaal mee hoe Steven Berghuis tot tweemaal toe uitviel bij Oranje. Zowel tegen Polen als tegen België waren er rugklachten. Dat leek slecht nieuws voor Ajax, maar de schade lijkt gelukkig mee te vallen.

Berghuis stapte vrijdag met een grote grijns het trainingsveld op en trainde gewoon met de groep mee. Ook zijn trainer liet weten dat het goed gaat met zijn pupil. “Hij heeft zich goed laten behandelen en ik heb het gevoel dat het goed gaat komen.”

We zijn benieuwd of we Berghuis zaterdag aan de aftrap zien. Of wordt hij nog even gespaard? Schreuder liet nog maar eens weten dat hij de komende extreem drukke weken veel gaat rouleren. Hij kan een topfitte Berghuis echt uitstekend gebruiken, zeker met Napoli-thuis op de rol.

Nieuwkomer Ahmetcan Kaplan zit sowieso niet bij de selectie voor Go Ahead Eagles. Hij liep een knieblessure op tijdens de interlandperiode. Dat leek eerder vrij ernstig, maar Ajax laat weten dat het lijkt mee te vallen. Kowet komt eveneens te vroeg voor Jorge Sánchez. Hij is herstellende van een lichte blessure en sluit binnen een week weer aan.

Aanbevolen
Schreuders elf: welke Ajacieden mogen na interlandbreak aan de bak?

Iedereen fit in Deventer
Bij Go Ahead Eagles is iedereen fit. De ziekenboeg is volledig leeggestroomd. De ploeg van trainer René Hake reist met een fitte selectie af naar Amsterdam. Ook 73 supporters maken de trip naar de hoofdstad.

“Ik ben blij dat we weer meer mogelijkheden hebben om te kiezen,” klinkt de coach tevreden op de clubwebsite. Hoewel hij destijds niet aan het Deventer-roer stond, zag hij natuurlijk ook hoe zijn ploeg vorig seizoen een historisch punt meenam uit de Johan Cruijff Arena.

Het was de laatste keer dat Ajax in eredivisieverband niet tot scoren kwam. Go Ahead Eagles liet zien dat er altijd kansen zijn om te stunten. Hake weet echter ook dat de kans klein is dat dit opnieuw gebeurt. “We zullen tegen Ajax hoe dan ook worden teruggedrongen.”

“Ik verwacht dat we veel moeten verdedigen op eigen helft. Dat moet je als team en als individu goed doen. We moeten zo lang mogelijk in de wedstrijd zien te blijven. Ons streven is altijd om een resultaat te halen. Ook op bezoek bij Ajax, hoe lastig dat ook is.”

Ajax en Go Ahead Eagles trappen zaterdag om 20.00 uur af in de Johan Cruijff Arena. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Alex Bos. Hij maakt zijn debuut als leidsman in Mokum. De ervaren Dennis Higler is de VAR van dienst.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >