Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey baalt als een stekker ondanks mooie woorden van Van Dijk

Brian Brobbey mocht beginnen tegen Liverpool (0-3) en vocht menig duel uit met landgenoot Virgil van Dijk. De aanvoerder van Oranje deelde na afloop de nodige complimenten uit aan het adres van de jonge Ajaxspits.

27 oktober 2022 - 09:25
Brobbey 1200
Brobbey begon, net als heel Ajax, sterk aan de wedstrijd. © Pro Shots

Ajax begon erg goed tegen Liverpool. Ook Brobbey was bij vlagen beresterk als aanspeelpunt. De ploeg van Alfred Schreuder kreeg kansen om te scoren, maar liet dat na. Na een halfuurtje leek de Amsterdamse storm te gaan liggen. De ballon liep ineens wel heel snel leeg.

Liverpool pakte geleidelijk aan meer en meer het initiatief. Het spreekwoordelijke kaartenhuis stortte ook vrijwel meteen in toen de bezoekers de eerste van drie treffers maakten. Die tik op de neus kwam stevig aan als we op de woorden van Brobbey afgaan. Hij gaf tekst en uitleg bij RTL7.

“Ik denk dat we veel beter waren in de eerste twintig minuten. Maar ja, als je zelf niet scoort, dan doen zij het. Ze hebben maar één kans nodig. Dan valt de tweede uit een hoekschop, waarna een goed uitgespeelde goal volgt. Dan is het wel klaar, ja. We gingen een beetje met het koppie omlaag zakken. We moeten hiervan leren en door naar de volgende wedstrijd.”

Aanbevolen
Tadic: ‘Dit soort topteams straffen je als je zelf niet scoort’

Brobbey maakte de negentig minuten niet vol, maar stelt toch vertrouwen te putten uit de openingsfase tegen Liverpool. “Als we elke wedstrijd spelen zoals de eerste twintig minuten, dan komen we heel ver.” Even verderop sprak landgenoot Van Dijk mooie woorden over Brobbey. Het toverde een kleine glimlach op het gezicht van de spits. “Als het van Virgil komt, dan is het wel mooi ja.”

Van Dijk kwam Brobbey meerdere keren tegen en genoot van de onderlinge confrontaties. “Ik vind Brian een geweldige jongen. Het is een groot talent. Hij heeft eigenlijk alles. Hij is groot, sterk en kan goed afwerken. Ik meen dat hij vooraf had geroepen dat hij tegen ons zou scoren. Dat lieten we gelukkig niet gebeuren.”

De verdediger van Liverpool stelde dat zijn ploeg wist dat ze een ‘Amsterdamse storm’ moesten overleven. “Dat was ook wel te verwachten met het publiek erachter. Toen we de openingsfase goed door kwamen, begonnen we te voetballen. We scoorden net voor rust en dat geeft altijd een boost. De tweede treffer gaf rust in de ploeg. Toen was het wel game over. Dan moet je het goed uitspelen. Dat deden we bij vlagen goed.”

Aanbevolen
Schreuder ziet progressie ondanks nederlaag: ‘Deze poule was te goed voor ons’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >