Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind: ‘Hoe moeilijk deze klappen ook zijn, als team moet je weer opstaan’

Daley Blind gaf woensdag na de 4-2-nederlaag in Napels tekst en uitleg over de fase waarin Ajax nu verkeert. Hij erkent dat dit Ajax niet de goede ploeg is van de afgelopen jaren, maar een team in ontwikkeling.

13 oktober 2022 - 09:14
Blind 1200 (1)
Ajax zit in die ene spreekwoordelijke hoek... © Pro Shots

Ajax maakte het nog even spannend in Italië, maar tot een late gelijkmaker zou het niet komen. Dat had mede te maken met een forse inschattingsfout van aanvoerder Blind. Hij ging in de fout bij de 4-2 en zag Victor Oshimen de bal van zijn voet plukken en scoren.

“Het was een persoonlijke fout. Ik wil hem afkappen en dat pakte verkeerd uit. Dat mag mij niet overkomen. Dat weet ik zelf ook dondersgoed. Het was geen ongelukkige wedstrijd, maar dit was zeker een ongelukkig moment.”

Bij de pakken neerzitten, wil Blind niet. Wel weet hij dat het snel beter moet. “We moeten eerlijk naar onszelf zijn. We zijn niet het team van de afgelopen jaren. Er zijn veel wisselingen geweest. Maar we moeten ons niet verstoppen. We moeten beter worden en hiervan leren. Hoe moeilijk sommige klappen ook zijn, als team moet je weer opstaan.”

Aanbevolen
Schreuder: ‘Een van onze beste wedstrijden van het seizoen’

Om die reden zocht Blind ook naar aanknopingspunten. Dan ben je al snel geneigd om te zeggen dat Ajax in Napels in elk geval beter voor de dag kwam dan in Amsterdam. “SSC Napoli is een hele goede ploeg. Dat is duidelijk. Maar ik denk dat we vandaag wel lieten zien wat onze intenties waren. We maakten vanavond kleine stapjes ten opzichte van vorige week. We speelden in elk geval met durf van achteruit.”

“We hebben geprobeerd om te voetballen. We creëerden geen hele grote kansen, maar zochten wel de ruimtes in de opbouw. Dat is normaal gesproken ook onze kracht en daarin moeten we dicht bij onszelf blijven. De mentaliteit was goed, maar het spel nog niet goed genoeg.”

Blind: “Natuurlijk schoten we de bal nu ook wel eens lang, maar de intentie vandaag was veel beter dan in de vorige wedstrijd tegen Napoli. Je zag Remko Pasveer nu goede driehoekjes maken. Daardoor kwamen we veel meer aan voetballen toe, denk ik. We lieten zien dat we af en toe onder de druk van Napoli konden uitspelen.”

Hoeveel tijd krijgt dit Ajax in opbouw om verder te ontwikkelen? Dat is de grote vraag. Zeker als je van de laatste zes wedstrijden er slechts eentje wint. Voor supporters is het momenteel dan ook erg moeilijk om trainers en spelers te horen zeggen dat er ‘stapjes worden gemaakt’. Of het nu klopt of niet.

Aanbevolen
Brobbey vindt dat hij eerder had moeten invallen

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >