Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajacieden moeten in Napels vooral veel geduld hebben

Als een verrassing komt het misschien niet, maar ook in Italië moest Ajax het hoofd buigen voor SSC Napoli (4-2). Van de strenge autoriteiten werden we ook al niet vrolijker. Het tripje naar Napels was een beproeving, maar wel gedenkwaardig. Bekijk de foto’s maar.

Door Jordy Haak
13 oktober 2022 - 09:10
Hoofdfoto Napoli Uit 1200
Een alleszeggend plaatje. © De Brouwer

Wie naar Italië afreist, denkt in eerste instantie aan zon, smakelijk eten en gastvrijheid. Veel van die aspecten waren in Napels ook aanwezig, maar als voetbalsupporter is het allemaal net iets anders. We kunnen gerust spreken over een stad van uitersten. Dat zie je ook terug in ons fotoverslag.

Het bier op de terrassen smaakte nog uitstekend en met de gezelligheid zat het ook wel goed. Napels ademt voetbal en Diego Maradona zie je overal. De voetbalsupporter kon zodoende zijn hart ophalen, totdat halverwege matchday vanaf Stazione Marittima de reis richting stadion aanving.

Aanbevolen
Schreuder: ‘Een van onze beste wedstrijden van het seizoen’

Vanaf dat moment werd het geduld van de 2200 aanwezige Ajacieden flink op de proef gesteld. Het was wachten, wachten en nog eens wachten. Qua organisatietalent kan de Italiaanse politie nog het nodige leren. Door een beperkt aantal bussen, lange fouilleersessies, foto’s en video-opnamen deden sommige supporters er meer dan vier uur over om de speellocatie te bereiken.

Er waren zelfs fans die de eerste twee goals misten. Die waren beiden van Napoli, waardoor de kater direct extra groot was. Ajax maakte het bij vlagen nog even spannend in Stadio Diego Armando Maradona, maar moest opnieuw een nederlaag slikken. Dat de Ajacieden op de tribune de sfeer erin hielden, was een kleine pleister op de wonde. 

Napoli-uit werd een gedenkwaardig tripje, maar niet direct op de manier zoals je hoopt. Onze fotograaf De Brouwer bracht het geheel in beeld. Mocht je na het plaatjes kijken nog een stem willen uitbrengen op jouw Ajacied van de Wedstrijd, dan kan dat hier.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >