Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: welke talenten laat jij starten tegen Excelsior Maassluis?

Ajax moet zich donderdag om 21.00 uur ten koste van Excelsior Maassluis plaatsen voor de kwartfinales van de KNVB-beker. De wedstrijd tegen de amateurs biedt bovendien de kans om weer wat talenten aan het werk te zien. Voor welke elf namen kies jij?

19 januari 2022 - 09:55
Talenten 1200
Regeer, Hlynsson, Klaassen, Schuurs? Met welke Ajacieden start jij? © AFC Ajax

Erik ten Hag had in de winterstop het liefst een serieuze oefenwedstrijd gespeeld met zijn ploeg. Hajduk Split zou in Portugal de tegenstander zijn, maar door dat duel kon een streep. Coronaperikelen en een daardoor afgebroken trainingskamp gooiden roet in het eten.

Youri Baas, Amourricho van Axel Dongen, Youri Regeer, Naci Ünüvar en Kristian Hlynsson stonden allemaal te trappelen om zich te laten zien aan de technische staf, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een onderling oefenpotje in Amsterdam. Wellicht biedt de bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis uitkomst om de talenten alsnog de nodige minuten te gunnen.

In het eerdere bekerduel met BVV Barendrecht (4-0) bleek dit al prima te werken. De kans is groot dat we Regeer sowieso terugzien binnen de lijnen. De aanvoerder van Jong Ajax maakt dit seizoen indruk en ontbrak maandag in de wedstrijdselectie van de beloftenploeg. Trainer John Heitinga verklaarde toen al dat Regeer bij de A-selectie was aangesloten.

Aanbevolen
Echte Ajacieden in dienst bij Excelsior Maassluis beleven mooie dagen!

Wij zijn vooral benieuwd welke keuzes jij maakt. Zo mocht Van Axel Dongen in Utrecht zijn debuut maken in de eredivisie. Laat jij hem tegen Excelsior Maassluis starten? En gun je op de linksbackpositie minuten aan Nico Tagliafico of kies je voor Anass Salah-Eddine of Baas?

Misschien vind jij het ook wel tijd dat Naci Ünüvar een keer vanaf de aftrap in het veld staat. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de plek onder de lat. Andre Onana is momenteel actief op de Afrika Cup. Gun jij Jay Gorter zijn debuut in Ajax 1 of kies je in het doel toch voor het vertrouwde gezicht van Remko Pasveer?

Afijn, het zijn allemaal keuzes waarover een ei moet worden gelegd. Open dus snel de Ajax Life-app of download deze wanneer je dat nog niet hebt gedaan. Klik vervolgens op het tabblad ‘de tribune’ en selecteer de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Daarna is het een kwestie van je tactiek bepalen en een elftal Ajacieden selecteren.

Tot slot deel je jouw opstelling via socials, voorzien van #tenhagself. Wij zijn benieuwd naar je strijdplan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >