Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

SV Ajax heeft begrip voor keuze club om stadion voor een derde te vullen

Ajax nam toch stelling tegen spelen met een derde bezetting? Zeker. En zo denkt de club er nog altijd over. Toch gaat het gebeuren en dat is onder protest. Supportersvereniging Ajax heeft begrip voor de situatie.

28 januari 2022 - 17:09
Stoepje 1200
Hopelijk mogen we snel allemaal weer naar de Arena... © De Brouwer

Er wordt weer geloot voor de thuisduels met Heracles, FC Twente en RKC Waalwijk. Seizoenkaarthouders worden volgende week door Ajax geïnformeerd over hoe dat allemaal in z’n werk gaat. Niemand is blij met de situatie, maar vanuit Supportersvereniging Ajax is er begrip voor de keuze van de club om het zo aan te vliegen.

Directeur Fabian Nagtzaam: “Ajax hoort te spelen voor zo veel supporters als mogelijk. Dat gebeurt nu. De financiële component speelt hierin ook een grote rol. De club wordt financieel keihard geraakt door het spelen voor lege stoeltjes. Ajax speelt het liefst in een volle Johan Cruijff Arena, maar helaas kan dit nu (nog) niet vanwege de door de overheid afgekondigde maatregelen.”

Aanbevolen
Ajax gooit stadion van slot voor een derde publiek en gaat loten

“Het is enorm frustrerend dat niet iedereen naar binnen mag, terwijl dit in onze ogen op een veilige manier kan,” vervolgt Nagtzaam. “We begrijpen de gedachte ‘iedereen naar binnen of niemand’, maar nu kunnen de seizoenkaarthouders die voor een wedstrijd worden ingeloot in elk geval zélf bepalen of zij wel of niet gaan.”

Supporterscollectief Nederland is inmiddels een petitie gestart om het kabinet te overtuigen de voetbalstadions volledig te openen. Het is financieel hard nodig, maar voetbal zorgt ook voor plezier, sociale binding en ontspanning. Ook dat is in het belang van de gezondheid. Lees hier alles over de petitie van het Supporterscollectief en onderteken deze.

Aanbevolen
Aanvullende informatie kaartverkoop Benfica-uit

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >