Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Regeer weet dat vlieguren maken bij winnend Jong Ajax van groot belang is

Jong Ajax hervatte maandagavond de Keuken Kampioen Divisie met een uitduel bij Jong FC Utrecht en boekte een 0-2-zege. Dat stemt tot tevredenheid, ook bij Youri Regeer, de man van de openingstreffer.

11 januari 2022 - 09:10
Regeer 1200
Regeer maakte veel mee, de laatste weken. © Pro Shots

“Ik had voor die goal al twee frommelmomenten, maar die gingen er niet in,” aldus de achttienjarige voor de draaiende camera van ESPN. “De bal kwam uiteindelijk goed voor mijn voeten en toen schoot ik ‘m goed binnen. De eerste aanname was alleen niet goed, daar moet ik wel kritisch op zijn. Gelukkig ging-ie erin.”

Toch was de afwerking in de linkerhoek droog en klinisch. Jong Ajax kwam daarmee op voorsprong en dat was ook terecht. Een makkie was het desondanks zeker niet, vond Regeer. “Het was zeker geen appeltje-eitje. Verre van en dat kon je ook wel zien. Het was voor ons het eerste duel in drie weken. We gaven niet vooruit druk op de Ajaxmanier.”

Het duel eindigde uiteindelijk in een 0-2-zege voor Jong Ajax, maar die tweede treffer viel naar de smaak van Regeer veel te laat. “De eerste 25 minuten waren we de baas en hadden we al moeten uitlopen naar 0-2. Dat gebeurde niet en toen zakten we wat in rond de middenlijn. Utrecht had op dat moment wat meer de bal, moet ik zeggen. Maar heb ik grote kansen van ze gezien? Nee.”

Aanbevolen
Tottenham zwicht nog niet voor eerste bod Ajax op Bergwijn

Voor de tweede Amsterdamse treffer was geduld nodig, want die volgde pas in blessuretijd. Christian Rasmussen snoepte de bal af van doelman Kevin Gadellaa, dribbelde deze vervolgens nog tegen de paal, maar scoorde uiteindelijk toch. Daarmee kon de driepunter definitief in de wastas worden gepropt.

Regeer rook aan Ajax 1, maakte zijn debuut en mocht mee op het afgebroken trainingskamp naar Portugal. Toch weet hij dat hij vooral zal spelen bij Jong Ajax. “Op deze leeftijd is het belangrijk voor mij om minuten te maken in de Keuken Kampioen Divisie. Als ik nodig ben bij het eerste, dan zal ik er staan. Maar als je kijkt naar de selectie van Ajax 1, dan maak ik vooral mijn minuten bij Jong Ajax. Daar moet ik het gewoon laten zien en zo blijven kloppen op de deur bij het eerste.”

Jong Ajax staat na de zege op Jong Utrecht op de vierde plek van de Keuken Kampioen Divisie en blijft fijn de weg omhoog bewandelen.

Aanbevolen
Open brief: ode aan Dusan #VoteTadic

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >