Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tottenham zwicht nog niet voor eerste bod Ajax op Bergwijn

Ajax hield zich vooralsnog rustig op de transfermarkt, maar lijkt nu toch serieus werk te maken van de komst van Steven Bergwijn. De voormalig jeugdspeler van de Amsterdammers moet de voorhoede per direct komen versterken.

10 januari 2022 - 17:50
Bergwijn 1200
Het eerste bod van Ajax op Bergwijn is een feit. © Pro Shots

Marc Overmars heeft volgens zowel Voetbal International als De Telegraaf een bedrag van achttien miljoen euro geboden op de flankspeler. Dat bod is door de clubleiding van Tottenham Hotspur naar de prullenbak verwezen, maar daarmee lijkt het spel wel op de wagen.

Onderhandelen, dat kun je aan Overmars wel toevertrouwen. De directeur spelerszaken rekent erop dat Bergwijn niet meer de hoofdprijs hoeft te kosten, nu Tottenham bekend heeft gemaakt dat de aanvaller deze winter mag vertrekken bij de club uit Londen. Zijn contract loopt echter nog door tot medio 2025 en dus willen de Engelsen een flinke transfersom vangen.

Als we De Telegraaf mogen geloven, heeft Ajax in de strijd om Bergwijn concurrentie van een aantal Spaanse en Duitse topclubs. Daarmee is het geen uitgemaakte zaak dat de aanvaller ook daadwerkelijk tekent in de Johan Cruijff Arena.

Aanbevolen
Eindbaas Tadic genomineerd voor Fifa22 Team of the Year!

Het vertrek van David Neres kan helpen om Overmars meer financiële armslag te geven. De Braziliaan ruilt Ajax op korte termijn in voor Shakhtar Donetsk. Met de hele transfer is zo'n zestien miljoen euro gemoeid. Precies met dat geld kan Bergwijn bij Tottenham worden losgeweekt. De verwachting is dan ook dat Overmars zich snel met een nieuw bod meldt in Londen.

Bergwijn, tevens zestienvoudig international van Oranje, heeft in een eerder stadium zelf kenbaar gemaakt open te staan voor een terugkeer in Amsterdam. Hij wacht echter eerst op een akkoord tussen de clubs. De buitenspeler, die twee jaar geleden voor dertig miljoen euro de overstap maakte van PSV naar Tottenham, speelde tot zijn dertiende in de jeugdopleiding van Ajax.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >