Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Corona dringt ook trainingskamp Ajax in Portugal binnen

Waar Ajax maandag nog opgelucht adem haalde dat een corona-uitbraak de selectie van Erik ten Hag vooralsnog bespaard is gebleven, heeft het virus nu ook het trainingskamp van de Amsterdammers bereikt.

Door Jordy Haak
05 januari 2022 - 16:05
Groepsfoto 1200
Tijdens de woensdagtraining verschenen bijna alle spelers op het veld. © Pro Shots

Hoewel de club er zelf geen officiële mededelingen over doet, wordt vanuit verschillende bronnen bevestigd dat in of rondom de selectie van Erik ten Hag minimaal één persoon positief is getest. Dat zou blijken uit de testronde die dinsdagmiddag heeft plaatsgevonden.

Eerder dit weekeinde, voor vertrek naar Portugal, testten alle spelers en stafleden nog negatief. Opvallend is dat woensdagochtend nagenoeg de gehele selectie op het trainingsveld verscheen. Alleen Victor Jensen was afwezig, maar het is niet bekend of dat met een blessure of positieve test heeft te maken.

Eerder deze week liet de club wel weten dat al het mogelijke wordt gedaan om corona zo goed als het kan buiten de deur te houden. Niet alleen wordt er gedurende de trainingsweek meermaals getest, ook dineren de spelers in kleine groepjes en slaapt iedere speler in een aparte kamer. De club houdt de situatie vanzelfsprekend nauwlettend in de gaten.

Aanbevolen
Wat als clubs na hervatten eredivisie met corona-uitbraken te maken krijgen?

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >