Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Besmette Ajacieden vlogen ‘apart’ terug naar Nederland

Het trainingskamp van Ajax in Portugal leek zo positief van start te zijn gegaan, maar het woord positief kreeg op dag drie een hele andere lading. Corona gooide roet in het eten. Een viertal besmette Ajacieden deed de club besluiten om woensdagavond laat al terug te keren naar Amsterdam.

Door Jordy Haak
06 januari 2022 - 11:33
Faro Airport 1200
Vanaf Faro zette Ajax woensdag alweer koers naar Amsterdam. © Ajax Life

Een drastisch besluit, maar in ogen van de staf wel een noodzakelijke beslissing. Zondag 16 januari wacht alweer de uitwedstrijd tegen FC Utrecht en de club wil niet het risico lopen dat zich een grootschalige corona-uitbraak voordoet binnen de selectie.

Daarom werden woensdagavond de koffers alweer ingepakt en kwam er een vroegtijdig einde aan het verblijf in de Algarve. Met 59 man aan boord vertrok een charter van Ajax vanaf Faro Airport naar Schiphol, terwijl de vier positief geteste personen ‘apart’ naar Nederland terugreisden.

Het abrupte einde van het trainingskamp toont de onvoorspelbaarheid van de huidige coronasituatie nog maar eens aan. Alle spelers en stafleden moesten op 1 januari een negatieve test overleggen, voordat zij met de groep konden afreizen naar Quinta do Lago. Bovendien ging de club op locatie ook heel secuur te werk.

Aanbevolen
Vijf conclusies na Ajax’ extreem korte trainingskamp in Portugal

Iedere speler had een eigen kamer toebedeeld gekregen en het ontbijten gebeurde in kleine groepjes. Desondanks ging het mis. Dinsdagavond ondergingen alle spelers en stafleden opnieuw een coronatest en de volgende ochtend bleken vier resultaten daarvan positief. Deze personen werden afgezonderd van de rest van de groep, maar de angst voor een grote uitbraak kon daarmee niet worden weggenomen.

Zodoende werd besloten om op woensdagavond een punt te zetten achter het trainingskamp in Portugal en per direct terug te vliegen naar Nederland. In Amsterdam pakt Ajax de trainingen weer op, richting de hervatting van de eredivisie. Er wordt geprobeerd om alsnog een nieuw oefenduel in te plannen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >