Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Ajax wekt in Portugal ook aandacht van Feyenoordsupporters

Op dag drie in Quinta do Lago is het gezellig druk langs het trainingsveld van ‘The Campus’. Voetballiefhebbers uit Portugal en Nederland komen een kijkje nemen, maar niet alle toeschouwers blijken supporter van Ajax te zijn.

Door Jordy Haak
05 januari 2022 - 16:45
Timber Portugal 1200
Timber is aangesloten bij de Ajaxselectie in Portugal. © Pro Shots

Een moeder en haar twee zoontjes staan foto’s te maken van de langsfietsende Ajacieden, maar biechten in alle eerlijkheid op dat ze eigenlijk voor Feyenoord zijn. “Maar wij houden gewoon van voetbal en dan is het ook leuk om andere Nederlandse clubs aan het werk te zien,” is één van de twee jongens eerlijk.

Een uitzondering zou je denken, maar niets blijkt minder waar. Ook twee jonge meiden, die woonachtig zijn in Quinta do Lago, bekennen een voorliefde te hebben voor de rivaal uit Rotterdam. Ze moeten er zelf het hardst om lachen. Ze komen nou eenmaal altijd kijken wanneer er een bekende voetbalploeg traint op dit complex. Dus ook wanneer het Ajax betreft.

Het gaat er onder de Portugese zon in ieder geval allemaal vriendelijk aan toe en dat is mooi om te zien. Ook de spelers zijn goedgemutst, ondanks dat corona inmiddels ook de club heeft bereikt. Tenminste één persoon binnen of rondom de selectie van Erik ten Hag testte dinsdag positief, maar van paniek lijkt (nog) geen sprake. 

Het fietstochtje van hotel Conrad naar trainingslocatie ‘The Campus’ begint voor de Ajacieden inmiddels vertrouwd aan te voelen, behalve voor één speler: Jurriën Timber. Hij werd dinsdagavond pas ingevlogen en verscheen woensdag voor het eerst op het trainingsveld.

Timber was overigens niet het enige nieuwe gezicht in Quinta do Lago. Terwijl de training al was begonnen, verscheen ook Nordin Musampa met zijn trolley. De verdediger van Jong Ajax is aan de selectie toegevoegd omdat Lisandro Martínez nog onvoldoende fit is om in actie te komen tijdens het oefenduel met Hajduk Split. Een extra defensieve kracht kon Erik ten Hag in Portugal zodoende wel gebruiken.

Nadat Brobbey een trainingspop omver heeft gelopen, laat Blind zich het luidst horen: ‘Scheids, overtreding!’

De hoofdtrainer maakt ook vandaag een ontspannen indruk en grapt dat hij voor de aanwezige journalisten speciaal een plekje in de schaduw heeft gereserveerd. Vanaf dat frisse plekje zien we dat Mohammed Kudus een getergde indruk maakt. Hij doet delen van de training weer mee met de groep en mag ook vaker in de fysieke duels komen.

De middenvelder lijkt op de weg terug. Precies op het moment dat de bondscoach van Ghana stelde dat Kudus – mits fit – later alsnog bij zijn selectie kan aansluiten voor de Afrika Cup. Dat lijkt echter erg voorbarig. De middenvelder vertrekt uiteindelijk eerder naar het hotel en lijkt nog tijd nodig te hebben om volledig klachtenvrij te geraken. 

Dusan Tadic, Antony en Mohamed Daramy zijn deze ochtend in het krachthonk te vinden. Uit voorzorg traint het drietal ditmaal niet mee met de groep. Bij de spelers die dat wel doen, spat het plezier eraf. Nadat Brian Brobbey een trainingspop omver heeft gelopen, laat Daley Blind zich het luidst horen. ‘Scheids, overtreding!’ schalt hij over het veld, terwijl er hardop wordt gelachen.

Eén van de mooiste treffers van de ochtend wordt gemaakt door Steven Berghuis, die de bal snoeihard in de verre hoek schiet. En ja, die treffer kan ook langs de lijn op applaus rekenen.

Aanbevolen
Ajax heeft in Portugal niets te klagen en prijst zich gelukkig

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >