Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Ajax heeft in Portugal niets te klagen en prijst zich gelukkig

Mist boven zee, ochtenddauw en zelfs een kleine bui regen. Dag twee van het trainingskamp in Quinta do Lago begint voor Ajax onder andere omstandigheden dan 24 uur eerder, maar hier hoor je niemand klagen.

Door Jordy Haak
04 januari 2022 - 20:19
Martinez Trainingskamp 1200
Martínez doet aardig wat oefeningen mee met de groep. © AFC Ajax

Spelers en staf prijzen zich gelukkig dat in het zuiden van Portugal ‘gewoon’ toegewerkt kan worden naar de hervatting van de eredivisie. In Rotterdam en Eindhoven weten ze inmiddels dat dit in de huidige coronatijd geen vanzelfsprekendheid is. Dat PSV op het allerlaatste moment het trainingskamp in het Spaanse Marbella moest annuleren, vormt ook hier in het zuiden van Portugal het gesprek van de dag.

Erik ten Hag stelt blij te zijn dat een massale virusuitbraak zijn ploeg vooralsnog bespaard is gebleven. Alleen Jurriën Timber is in Nederland achtergebleven, omdat hij recent in aanraking kwam met iemand die positief testte op covid. Toch hoopt Ten Hag dat hij zijn verdediger woensdag of donderdag alsnog mag verwelkomen bij de groep. Bij een nieuwe negatieve test reist Timber zijn ploeggenoten achterna.

Rond de klok van tien uur hebben zich alweer meerdere supporters verzameld op het heuveltje naast het trainingsveld. Onder hen ook Johnny de Mol. De presentator en ras-Ajacied kan het niet laten om tezamen met zijn zwager en neefje een bezoekje te brengen aan ‘The Campus’. “Wij hebben hier vlakbij een huisje, dus dan is het wel leuk om even te kijken hoe het ervoor staat met de vorm van de boys,” aldus Johnny.

Kudus en Martínez werken zich in het zweet en doen bij aardig wat oefeningen gewoon mee met de groep.

Hij ziet – net als de andere supporters – dat Mohammed Kudus en Lisandro Martínez zich in het zweet werken en dat is positief nieuws. Beide spelers sloten 2021 af met een blessure, maar lijken op de weg terug. Ze doen bij aardig wat oefeningen gewoon mee met de groep en blijven alleen weg uit de fysieke duels en partijspellen. Later op de middag traint het duo apart, maar worden er wel aardig wat meters gemaakt.

Zodoende is Daley Blind de meest in het oog springende afwezige. Hij blijft uit voorzorg aan de kant en leeft zich uit op een hometrainer. Al zal de verdediger daar zeker de pest over in hebben, want wanneer het veld er zo mooi bij ligt als in Quinta do Lago wil je maar één ding: voetballen!

Dat is dan ook wat de rest van de selectie doet. We zien kaatsoefeningen, partijspellen en afwerkvormen. Wat verder opvalt? Dat Mohamed Daramy zijn kekke blonde kapsel heeft ingewisseld voor een korte donkere coupe, dat er veel wordt gelachen en dat Brian Brobbey zich alweer helemaal thuis lijkt te voelen bij Ajax.

Ten Hag maakt een ontspannen indruk, neemt de tijd om enkele supporters nog aan een foto te helpen en stelt dat hij niets te klagen heeft. Ook de oefenmeester is complimenteus over het speelveld, dat meer weg heeft van een biljartlaken en hij praat lovend over de faciliteiten.

Wanneer de Ajacieden op hun mountainbikes weer koers zetten naar hotel, groet Davy Klaassen nog even de aanwezige journalisten. “Gelukkig nieuw jaar mannen. Het is prima toeven hier. Heerlijk weertje,” zegt hij al knikkend naar het ondergaande zonnetje. Om die paar regenspatten eerder op de dag maakt hij zich totaal niet druk. Ajax zet in op een zonnige tweede seizoenhelft.

Aanbevolen
Supporters genieten in Portugal: ‘Ajax kijken in je T-shirtje, heerlijk!’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >