Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag verklaart wissel Berghuis: ‘Verloren controle op middenveld’

Steven Berghuis frivool over het veld zien dartelen is fijn. De klik met zijn medespelers is misschien nog wel mooier. En dan hebben we het nog niet eens over zijn rendement gehad. Erik ten Hag bestempelde de zomeraanwinst na afloop van het treffen met Besiktas JK (2-0) dan ook als Man of the Match.

Door Jordy Haak
29 september 2021 - 11:29
Berghuis Klaassen 1200
Berghuis maakt na een prima optreden plaats voor Klaassen. © Pro Shots

Kunnen we helemaal inkomen! Berghuis staat na tien wedstrijden in het wit-rood-witte shirt al op vier goals en zeven assists. Tegen Besiktas nam hij de openingstreffer voor zijn rekening en bereidde hij het tweede doelpunt van Sébastien Haller voor. De aanvallende middenvelder is duidelijk in vorm, zo beaamt ook Ten Hag.

“Dat kun je wel stellen. Eigenlijk is hij dat al vanaf het begin, maar je ziet hem groeien. Steven manifesteert zich steeds meer en heeft daardoor ook een steeds grotere bijdrage. Tegen Besiktas liet hij dat wederom zien met een goal, een assist en veel creatieve ideeën. Ik kan niet anders zeggen dan dat hij het uitstekend heeft gedaan.”

Toch besloot Ten Hag Berghuis na 71 minuten naar de kant te halen, maar daarvoor heeft de oefenmeester een duidelijke verklaring. “Hij moet het namelijk wel blijven volhouden en op een gegeven moment vond ik dat we de grip op het middenveld verloren. Met Davy Klaassen brachten we een speler die daar in zijn kracht komt te spelen en zo kregen we de controle terug.”

Aanbevolen
Berghuis geniet van Europese avond: ‘Dit is het podium waarop ik wil spelen’

De keuze tussen Berghuis en Klaassen is een luxeprobleem, waar Ten Hag waarschijnlijk wekelijks mee blijft worden geconfronteerd . “Maar ik ben vrij goed in keuzes maken,” glimlachte de hoofdcoach, die in een eerder stadium al benadrukte zijn gehele selectie hard nodig te hebben. Zeker met de volle speelkalender.

Berghuis zelf is tevreden met het optreden van Ajax tegen Besiktas, al zag hij dat het spel na rust minder werd. “In de eerste helft kwamen we één keer goed weg met die bal op de paal. Verder hadden we echter het initiatief, zoals we Ajax kennen van de afgelopen weken,” stelt de middenvelder.

“We hielden Besiktas op hun helft, creëerden kansen en scoorden twee goals. Al hadden dat er meer kunnen zijn. De tweede helft was slordiger en namen we minder initiatief. Dan krijg je het momentum niet meer. Was er nog een derde goal gevallen, dan komt dat misschien terug. Nu bleef het een beetje uit. Maar al met al was het een geslaagde avond,” besluit Berghuis, die met zes punten uit twee duels oprecht kan spreken over een prima start in de Champions League.

Aanbevolen
Ten Hag scherp: ‘Tegen Dortmund geef ik je op een briefje dat het fout gaat’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >