Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag scherp: ‘Tegen Dortmund geef ik je op een briefje dat het fout gaat’

Erik ten Hag is dik en dik tevreden met zes punten na twee wedstrijden in de groepsfase van de Champions League. Hij genoot tegen Besiktas JK (2-0) van de wisselwerking tussen de spelers en het uitgelaten publiek, maar zou zichzelf niet zijn als hij niet alvast kritisch vooruitkijkt naar de dubbele ontmoeting met Borussia Dortmund.

29 september 2021 - 07:40
Ten Hag Ajabes 1200
Ajax is op de goede weg, maar Ten Hag houdt de boel scherp. © Pro Shots

Ajax gaat fier aan kop in groep C. Op doelsaldo, want Dortmund heeft net zo veel punten. De komende twee confrontaties met Die Schwarzgelben wijzen vooral uit hoe de ploeg van Ten Hag er daadwerkelijk voorstaat op Champions League-niveau.

“Zes punten, dat is natuurlijk een superstart, maar dat hebben we wel eerder gehad,” rekende de trainer zichzelf niet te vroeg rijk. “Ik heb er vertrouwen in dat we nu wel overwinteren in de Champions League, maar dan moet er tegen Dortmund wel een tandje bij. Dan is het mogelijk.”

Hoe tevreden Ten Hag ook was over het spelbeeld voor rust, hij benoemde wel een aantal kritiekpunten. Zo beaamde de trainer op vragen van Ajax Life dat zijn spelers na de pauze mazzel hadden bij de afgekeurde treffer.

Aanbevolen
Ajax verslaat gekortwiekte adelaars van Besiktas en dit viel op

“We kwamen goed weg, want dat zijn momenten waardoor een wedstrijd kan kantelen. Of het een overtreding was op Jurriën Timber? Dat kon ik niet goed zien, maar we werden in die situatie wel heel makkelijk afgetroefd. Het waren momenten van onachtzaamheid in opeenvolgende duels en dan kan zo’n steekbal wel heel makkelijk komen. Daar zie je onze jeugdigheid, maar tegen Dortmund kan ik je op een briefje geven dat het fout gaat.”

Ten Hag had in aanloop naar Besiktas-thuis nog geroepen dat kansen missen op Europees niveau ‘killing’ kan zijn. Toch werden wederom grote mogelijkheden onbenut gelaten. Vooral Dusan Tadic trok de haren uit zijn hoofd, door een ogenschijnlijk makkelijke inzet volledig verkeerd in te schatten. Hij lag vertwijfeld op de grasmat. Zo'n bal mist hij immers nooit!

“Dat is echt wel een punt van aandacht,” stelde Ten Hag dan ook. “We moeten op zulke momenten toch scherper en meedogenlozer zijn. Misschien ook wat rustiger zijn in die situaties. Al is het soms ook pech. Kijk naar die kopbal van Sébastien Haller voor rust. Die keeper houdt die bal er ‘ik weet niet hoe’ uit.”

Aanbevolen
Stoeltje 63: Open mond

Ondanks de kritische aantekeningen in de kantlijn, was Ten Hag niet ontevreden. Hij schreef wel iets meer in zijn boekje dan normaal, maar overal zag hij een goed Ajax. “We namen de wedstrijd na wat onachtzaamheden in handen en speelden heel erg goed. Besiktas wilde onze rechterkant dichtzetten en compact verdedigen. Daar gingen we goed mee om, creëerden veel kansen en maakten twee mooie goals, al hadden het er wel vier kunnen zijn.”

“Dan is zo’n wedstrijd ook meteen gespeeld,” vervolgde de coach. “Na rust hebben we vooral geconsolideerd. Dat begreep ik ook wel. We kregen nog wel een aantal goede kansen via Haller en David Neres, maar kwamen dus ook een keer heel goed weg. Zo’n moment kan een wedstrijd kantelen en daar moet deze ploeg nog in groeien. Of ik geniet tijdens een wedstrijd? Jawel, maar ik zit vooral in de concentratie. Elk moment van onachtzaamheid van mezelf of de ploeg kan het duel doen keren. Daar moet je voor waken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >