Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Open mond

Besiktas deed er dinsdagavond alles aan om te ontregelen. Het was haast Getafe-waardig. Alleen waren het deze keer niet de spelers op het veld die de negatieve aandacht trokken, maar hun supporters in het uitvak.

29 september 2021 - 06:46
Blog 1200 (1)
Er is momenteel niks leuker dan Ajaxsupporter zijn. © Pro Shots

Niet alleen reageerden ze fel op dingen binnen de lijnen, ze zaten zo met vuurwerk te klooien dat thuisvakken ontruimd werden. Dat moet de club wat boetes opleveren. Zonde, dat geld zouden ze goed voor het team kunnen gebruiken.

Wij, thuissupporters, reageerden een beetje op het rommelige vak, maar hebben ook van het september-Ajax geleerd dat je daar niet te veel energie in moet stoppen. De flow is aanstekelijk.

Er was verder ook geen enkele aanleiding om met de tegenstander bezig te zijn. Ajax speelde, vooral de eerste helft, wederom alsof het dit seizoen naast voetbalprijzen óók voor Oscars en Nobelprijzen gaat.

Ik zou de voetballers van Besiktas bijna willen adviseren om wat waanzin van hun supporters over te nemen. De ontregeling van FC Groningen, zaterdag, was logisch. Zoiets is tegen dit Ajax niet kwalijk te nemen. Probeer wat. Aan de andere maakt het waarschijnlijk niet zoveel uit wat je tegen de huidige vorm doet. Je blijft die eeuwige tegenstander van de Harlem Globetrotters. Het is al dapper als je uit de spelersbus durft te stappen.

De klik van Berghuis met de anderen, op het veld, daar heb ik niet eens woorden voor.

In die eerste helft werden zelfs ogenschijnlijke slordigheidjes omgezet in kansen. Alsof iedereen hetzelfde dieet als Antony volgt. De honger naar de bal, naar een kans, zó ver doorvoeren dat opgeven geen optie is. Directe tegenstanders van de Olympisch kampioen moeten nog wekenlang schreeuwend wakker worden.

Wat zullen Steven Berghuis’ fans van vorig seizoen staan te kijken. De toen al behoorlijk aardige speler, blijkt in dit team er verschillende superkrachten bij-ontwikkeld te hebben. De klik met de anderen, op het veld, daar heb ik niet eens woorden voor. In het stadion sta ik vaak alleen met open mond te kijken.

Wat een seizoenstart. Sébastien Haller die na twee potjes Champions League vijf keer heeft gescoord. Ajax zeven in totaal. Ik zal geen conclusies trekken. Het is vooral geweldig om in het moment te leven, dat doe je als supporter doorgaans niet vaak. Maar we zijn er nu. Wat er verder ook gebeurt, aan het begin van de herfst, 2021, is er niks leuker dan Ajaxsupporter zijn.

Het seizoen is nog lang, maar ik ga de komende dagen heerlijk slapen. Gelukkig ben ik geen directe tegenstander van Antony. En gelukkig woon ik niet in Utrecht.

Aanbevolen
Ajax verslaat gekortwiekte adelaars van Besiktas en dit viel op

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >