Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: 'Gemakzucht zit in het DNA van Ajax en moeten we uitbannen'

De volgende wedstrijd staat alweer op de rol en dat is het thuisduel met FC Groningen. Erik ten Hag beschouwde tijdens het traditionele perspraatje voor op de zaterdagavondwedstrijd. Hij sprak over opportunisme, de kracht van dit Ajax en de zaken die beter moeten. ‘Ik hoop niet dat dit al onze topvorm is.’

24 september 2021 - 17:59
Hag Groningen 1200
Ten Hag is blij met de eerlijkheid van Gravenberch. © AFC Ajax

“Ai, dat is moeilijk om zo in één zin samen te vatten,” start Ten Hag zijn antwoord op de vraag van Ajax Life wat volgens de trainer momenteel de grootste kracht van het huidige Ajax is. “Er staat in elk geval een echt team met daaraan gekoppeld een heel goede teamspirit. Ze hebben een gezamenlijk doel en dat streven ze na. Ze zoeken ook samen naar manieren om problemen in een wedstrijd op te lossen en succesvol te zijn.”

De laatste wedstrijden gaat het allemaal hartstikke goed. Iedereen is positief, maar Ten Hag bleef na elke zege kritisch op zijn ploeg. We zien de oefenmeester dan ook niet snel in de polonaise meelopen, want hij weet hoe vluchtig het voetbal is. “We zitten er lekker in en zijn goed onderweg. Maar geen enkele ploeg is in september al in zijn topvorm. Ik hoop ook niet dat dit al onze topvorm is, want we moeten nog verder groeien om straks prijzen te kunnen pakken.”

Aanbevolen
Geelen weet nu al dat derde shirt van volgend seizoen succes wordt

Ten Hag tempert al het enthousiasme liever en dus waren wij benieuwd wat er volgens hem beter moet. De reactie van de trainer was veelzeggend: “Heb je een uurtje?” Dat uur was er natuurlijk niet tijdens het wekelijkse perspraatje, maar Ten Hag is veeleisend en ziet nog veel verbeterpunten. Opportunisme ontwaart hij eveneens.

“Er zijn zo veel zaken waar we nog aan moeten werken. We leggen de lat ook hoog. Om het in perspectief te plaatsen: nog geen vier weken geleden zaten we in Enschede (1-1 tegen FC Twente) en toen deugde er allemaal niks van en nu schijnt het halleluja te zijn. Nou ja, daar zit dus heel veel tussenin. Er is nog heel veel ruimte voor verbetering.”

Aanbevolen
Ten Hags elf: welke spelers stuur jij de wei in tegen FC Groningen?

Eén verbeterpunt werd eerder al door een goudeerlijke Ryan Gravenberch de wereld in gebracht. De jonge middenvelder gaf toe dat hij nog wel eens de opperste concentratie verliest als zijn ploeg snel scoort en veel sterker is dan een opponent. Nonchalance ligt dan op de loer. Ten Hag had het ook meegekregen.

“Dat is nou precies zo’n verbeterpunt,” haakt de trainer handig in. “Gelukkig is Ryan zich er zelf van bewust. Dat moet dus echt beter, zeker als hij de stap naar het internationale topvoetbal wil maken. Het gemakzuchtige zit ook een beetje in het DNA van Ajax. Dat moeten we in de opleiding al uitbannen en binnen de eigen ploeg ook niet toestaan. Gelukkig voelen de routiniers dat ook goed aan en zij coachen de jongeren hierin.”

Dat zal zaterdag ook tegen FC Groningen weer moeten. De bal wordt stipt om 18.45 uur aan het rollen gebracht in de Johan Cruijff Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >