Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geelen weet nu al dat derde shirt van volgend seizoen succes wordt

We zijn nog helemaal niet zo lang bezig met seizoen 2021/2022, maar op de achtergrond zijn Ajax en Adidas al bezig met de ontwikkeling van shirts voor de komende seizoenen. Na het succes van het Marley-shirt, verwacht de club ook volgend jaar te knallen met een derde shirt.

24 september 2021 - 16:12
Marley Shirt 1200
Veel Ajaxsupporters wachten nog op de levering van het huidige derde shirt. © Ajax Life

Veel supporters zitten nog altijd bij de brievenbus te wachten op het derde shirt van de huidige voetbaljaargang. Het tricot blijkt waanzinnig populair en er moest worden bijbesteld om alle geïnteresseerde Ajacieden te kunnen voorzien van het shirt met de drie vogeltjes achterop.

Veel supporters moeten werkelijk engelengeduld betrachten voor ze het shirt ook daadwerkelijk over de schouders kunnen trekken. Commercieel directeur Menno Geelen stelt bij BNR-nieuwsradio dat het shirt niet alleen veel is gekocht door Ajaxsupporters in Nederland, maar zeker ook over de grens.

Aanbevolen
Langs de seizoenen: ruim twintig jaar Ajax en Adidas in beeld

“Dat gebeurt sowieso wel, maar met het Marley-shirt is een hele andere verhouding ontstaan. De verkoop van dit shirt is door het dak gegaan, terwijl we van Adidas horen dat het in Europa juist minder gaat met de shirtverkoop van andere clubs,” stelt Geelen, die eveneens vertelt dat Ajax de aantallen al dertien tot veertien maanden voor de lancering bij kledingsponsor Adidas moest bestellen.

Het ei voor het Marley-shirt werd zo’n twee jaar geleden voorzichtig gelegd en dat ging uiteraard in overleg met de familie Marley. “Ze hebben Ajax in hun hart gesloten en hopelijk komen ze binnenkort weer optreden in de Johan Cruijff Arena.”

Aanbevolen
Shirts Ajax nu overal ter wereld te koop wegens ‘tier one-status’

Ajax kijkt achter de schermen al flink vooruit als het gaat om de wedstrijdkleding voor de komende seizoenen. De club lanceert ook in 2022/2023 een derde shirt. “Dat shirt is al besteld. Het is allemaal klaar. Ook dit shirt gaat zeker een succes zijn,” belooft Geelen, die aangeeft dat zelfs de shirtontwerpen voor 2023/2024 al in een vergevorderd stadium zijn. “We moeten dit in januari afronden.”

Hopelijk heeft iedereen dan in elk geval het huidige Marley-shirt in de kast hangen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >