Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Langs de seizoenen: ruim twintig jaar Ajax en Adidas in beeld

Het nieuwe thuisshirt is gelanceerd en bezorgde veel Ajacieden een gulle lach op het gezicht. Het tricot oogt lekker klassiek, zeker met het oude logo op de borst. Het huwelijk tussen Ajax en Adidas dateert al vanaf seizoen 2000/2001 en dus gaan we alle seizoenen langs. Soms waren de creaties om te janken, maar net zo vaak waren de shirts uitstekend te pruimen. Kijk je mee?

14 juli 2021 - 10:25
1200 2001 2002
Adidas leverde fraaie tenues af in seizoen 2001/2002! © AFC Ajax

Op de foto's hieronder gaan we de afgelopen twintig jaar in chronologische volgorde langs. We behandelen hier louter de thuisshirts. Een fijne trip down memory lane, zeg maar. Vooral in de beginjaren waren de Adidas-tricots net tenten, zo ontzettend wijd waren ze. Een speler als Pius Ikedia verdronk erin. 

Aanbevolen
Ajax presenteert klassiek thuisshirt met oude logo!

Discussie was er vooral over de Adidas-strepen op het shirt. Soms op de schouder en mouw, dan weer op de zijkant en soms waren ze zelfs gewoon afwezig. Dat laatste stemde ons en veel andere supporters dan weer blij. Sommige ontwerpen waren ook simpelweg onvergeeflijk en dan doelen we op het doorbreken van de rode baan. Dat gebeurde meer dan eens en hopen we nooit meer mee te maken.

Gelukkig ging het vaak ook wél goed en werden er prachtige shirts afgeleverd. Bekijk de foto's hieronder nog maar eens en besef vooral dat die twintig jaar zijn omgevlogen...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >