Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajax presenteert klassiek thuisshirt met oude logo!

Het was voor supporters dit keer extra spannend hoe het nieuwe thuisshirt er precies uit zou komen te zien. Keert het oude logo wel of niet terug? Het antwoord kwam woensdag van Ajax, dat het klassieke tricot voor 2021/2022 presenteerde. Met het oude logo!

14 juli 2021 - 10:01
Thuis2122 800
Dit is een klassiek shirtje, hoor! © Ajax Life

Niets levert zoveel discussie op als een nieuw Ajaxshirt. Al helemaal als er geruchten rondgaan over de terugkeer van het oude logo. Voor de liefhebbers van het klassieke embleem hebben we goed nieuws, want die ‘ouwe’ keert na precies dertig jaar weer terug op het shirt.

Tijdelijk zo lijkt het, dat wel. En ook alleen op het thuisshirt. Maar voor veel Ajacieden is de terugkeer van het oude logo een fijn eerbetoon aan gouden Ajaxtijden, waarin werd gevoetbald met een klassiek shirt zonder al te veel poespas.

Ook het shirt voor 2021/2022 heeft een klassieke uitstraling, maar is wel in een modern jasje gestoken. Naast het oude logo zien we lichtgrijze Adidasstrepen op de schouders, Curaçao op de mouw en Ziggo op de borst. Laatstgenoemde is overigens wel wat kleiner bedrukt. Dit alles heeft te maken met de smallere rode baan, die roder is dan normaal. 

Aanbevolen
Ajax speelt in eredivisie zonder spelersnamen op de rug

Zijn er nog meer verschillen ten opzichte van voorgaande jaren? Jazeker! De drie sterren vinden we deze keer niet terug boven het logo, maar achterop het shirt. De uitleg hiervoor is dat in klassieke tijden ook niet met sterren boven het logo werd gevoetbald. Wie goed kijkt, ziet dat de andreaskruizen in de sterren zijn verwerkt. Details, en zo!

En dan nog wat over de namen en rugnummers: Ajax gaat in de eredivisie zónder namen op de rug spelen. Extra klassiek dus! De witte rugnummers worden in een retro-font op de achterkant bedrukt, met onderaan het oude logo. Tijdens Europese wedstrijden wordt wél met namen op de rug gevoetbald. Deze zijn voorzien van een zwarte omlijning. 

Op het bijbehorende witte broekje zien we eveneens het oude logo, aangevuld door lichtgrijze strepen aan de zijkant en een rood Adidaslogo aan de voorkant. De sokken zijn in iets mindere mate klassiek te noemen. We zien namelijk geen rode ‘band’, maar gewoon rode strepen.

Koop je het shirt als lid van SV Ajax online? Dan is het goed om te weten dat het online invullen van je lidnummer om korting te krijgen niet meer werkt. Als je bent ingelogd in het Mijn Ajax-account dat is gekoppeld aan je lidmaatschap, wordt de korting automatisch verrekend.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >