Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax speelt in eredivisie zonder spelersnamen op de rug

We hebben een leuk nieuwtje, zo op deze woensdagochtend! Ajax introduceerde het nieuwe thuisshirt met het oude logo en besloot eveneens om in de eredivisie zónder spelersnamen op de rug te spelen. Lekker retro, toch?

14 juli 2021 - 10:04
Zondernaam800
Zonder naam, net als vroegah! © Ajax Life

Het nieuwe thuisshirt van Ajax oogt prettig klassiek en is een dikke vette knipoog naar vroegere jaren. Het oude logo keert terug op de borst en de strepen van Adidas zijn minder prominent zichtbaar door een lichtgrijze kleur. Sponsor Ziggo is ook kleiner weergegeven dan eerdere seizoenen.

Uniek is dat Ajax heeft besloten om in de eredivisie zonder spelersnamen op de rug te voetballen. Dat past volgens de club goed bij de retro-uitstraling van het nieuwe tenue. Alleen rugnummers dus in de vaderlandse competitie. Mooie retro-rugnummers bovendien, met daarin klein het oude logo weergegeven. Wit, zonder belijning.

Aanbevolen
Ajax presenteert klassiek thuisshirt met oude logo!

In Europa spelen de Ajacieden overigens wél met spelersnamen op de rug, want dat is een Uefa-verplichting. De rugnummers eronder zijn hetzelfde als in de eredivisie, met het verschil dat er een zwarte lijn omheen is aangebracht, net als bij de spelersnamen.

Koop je het shirt als lid van SV Ajax online? Dan is het is goed om te weten dat het online invullen van je lidnummer om korting te krijgen niet meer werkt. Als je bent ingelogd in het Mijn Ajax-account dat is gekoppeld aan je lidmaatschap, wordt de korting automatisch verrekend.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >