Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag beleeft buitengewone avond, maar waakt voor gemakzucht

Euforie, extase, roze wolk! Het is de staat waarin veel Ajacieden vanochtend wakker zijn geworden. Een 1-5-overwinning op Sporting CP, daar had niemand van durven dromen. Erik ten Hag genoot langs de lijn van zijn ploeg, maar was ook kritisch.

16 september 2021 - 11:13
Tenhagspouit800
De teamprestatie, dat was volgens Ten Hag de sleutel tot deze zege. © Pro Shots

“We hebben met z’n allen een bijzondere avond beleefd,” zo trapte de trainer de persbabbel na afloop af. We zagen een zichtbaar tevreden coach in de perskamer van Estádio José Alvalade en dat snappen we best. Je legt immers niet iedere dag de Portugese landskampioen over de knie. 

“Het is buitengewoon als je met 5-1 in een uitwedstrijd in de Champions League wint. Ik heb zeker genoten van deze facetten van het voetbal en hoe we die op de mat hebben gelegd,” vervolgt Ten Hag. “Het team heeft het uitstekend gedaan, met schitterende goals als resultaat.”

Ajax speelde aanvallend fantastisch. Sporting wist bij vlagen niet waar ze het zoeken moesten. Toch zou je door de vijf treffers bijna vergeten dat de ploeg in de omschakeling soms kwetsbaar oogde. Wat als die 2-3 van Paulinho niet was afgekeurd? Daarover filosoferen heeft geen zin, maar er kan wel van worden geleerd. 

Aanbevolen
Topschutter Haller spreekt van droomdebuut en gaat Antony trakteren

“Je kan na zo’n grote overwinning maar beter kritisch zijn,” stelt Ten Hag. “We moeten leermomenten uit deze wedstrijd halen. Er sloop toch wat gemakzucht in de ploeg aan het einde van de eerste helft en aan het begin van de tweede helft. Dan kan een wedstrijd kantelen. Als we daar lering uittrekken, geven we hier een goed vervolg aan.”

De sleutel tot deze zege? Dat is de teamprestatie volgens Ten Hag. “Als het plan en de uitvoering daarvan goed is, blinken er spelers uit. Dat hebben we nu tot uiting zien komen,” zo doelt de trainer op de droomavond van Sébastien Haller. “Dit is benzine en geeft ons vertrouwen dat we op de goede weg zijn.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >