Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Topschutter Haller spreekt van droomdebuut en gaat Antony trakteren

Of Sébastien Haller goed genoeg is voor de Champions League? De Frans-Ivoriaanse spits gaf woensdagavond zelf het antwoord door zijn debuut in het hoogste Europese clubtoernooi op te sieren met maar liefst vier treffers. Al moest hij zich na afloop van het treffen tussen Sporting Clube de Porugal en Ajax (1-5) wel even in de arm knijpen.

16 september 2021 - 09:37
Haller Blij 1200
Vier goals bij je debuut in de Champions League... Vier goals! © Pro Shots

“Nee, het is geen droom,” lachte Haller voor de camera van Ajax TV. Vreugde, trots en ongeloof leken om voorrang te vechten bij de boomlange centrumaanvaller. Een mooiere entree in de Champions League kon hij zich niet wensen.

“We hebben een sterke wedstrijd gespeeld en voor mij was het een droomdebuut,” vervolgde Haller, die weigerde om alle eer naar zich toe te trekken. “Ik ben enorm trots op het team. Als je kijkt naar alle goals, dan was het tactisch en als collectief briljant. Ik was de afmaker van de geweldige acties. Samen met mijn teamgenoten ga ik hiervan genieten.”

Voor de 1200 Ajacieden in het machtige Estádio José Alvalade en de miljoenen televisiekijkers thuis was het genieten. Niet alleen van de uitzonderlijke productiviteit van Haller, maar vooral ook van diens connectie met Antony. Waar Hakim Ziyech en Quincy Promes in het verleden een natuurlijke klik leken te hebben, geldt dat nu zeker ook voor de spits en de Braziliaanse vleugelflitser.

Aanbevolen
Ja, we kunnen natuurlijk niet om H4ller heen op onze wallpaper!

“Ik denk dat ik hem op meer dan een drankje moet trakteren,” grapte Haller. “Wat een geweldige wedstrijd speelde Antony. Hij was vanavond overal en verdient de Man of the Match trofee net zoveel als ik.”

In Lissabon had Haller slechts 68 seconden nodig om zijn eerste goal te maken. Vier keer trof hij in totaal doel en dat bij zijn debuut in de Champions League. Een prestatie die eerder alleen geleverd werd door Marco van Basten. “Natuurlijk had ik dit niet verwacht. Tijdens je eerste wedstrijd op dit niveau focus je je op de dingen goed doen en je aanpassen aan de intensiteit. Ik besef het nog niet echt.”

Het liefst had Haller na het laatste fluitsignaal de telefoon gepakt en zijn kinderen opgebeld. Die lagen door het late aanvangstijdstip echter al te slapen. “Misschien zien ze het morgen en dan weet ik dat ze trots zullen zijn.”

Zijn topprestatie oogst lof van alle kanten. Dat moet de spits goed doen, want de kritiek op zijn spel hield de afgelopen tijd aan. Ondanks dat hij qua scorend vermogen prima statistieken kan overleggen. Haller liet als reactie zijn voeten spreken en hield het qua reactie op zijn criticasters kort.

“Niet iedereen kan in je geloven. Zij doen hun werk en geven hun mening. Ik heb er verder niks over te zeggen. Ik speel voor mijn teamgenoten, familie, supporters en mezelf.”

Aanbevolen
Foto's: Ajaxspelers en -supporters vreten Sporting met huid en haar op!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >