Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Miep miep

In een interview hoorde ik Marc Overmars zeggen dat hij het ‘ge-miep miep zoef’ vanaf de tribunes helemaal niet zo leuk vond. Hij wilde als voetballer gezien worden, niet als sprinter. Ik heb het in die jaren ook met liefde gescandeerd, wanneer hij de bekende versnelling inzette.

26 september 2021 - 11:42
Daramy Groningen 1200
Daramy alleen maar toejuichen vanwege zijn snelheid, zou belachelijk zijn. © Pro Shots

“Lekker ondankbaar, meneer de – verder overigens zeer gewaardeerde – directeur,” dacht ik toen ik het hoorde. Maar nu ik Daramy tegen FC Groningen heb gezien, moet ik bekennen dat ik het beter begrijp.

Sorry Marc, zeg ik nu dan ook. Ik wist niet beter, ik bedoelde het goed. Ik hou nog altijd van je. Meer dan ooit zelfs. Wat een geweldig team heb je bij elkaar ‘genetto’d’. Oeps, ga ik weer. Ik bedoel, wat heb je het geweldig gedaan.

De sprintjes van Daramy zijn indrukwekkend. Wat zeg ik, ze lijken buitenaards. Vergelijkingen met Usain Bolt schieten even door mijn hoofd, maar dan volgt er al snel een weergaloze actie. De jonge speler toezingen met een leus die aansluit op zijn sprint zou belachelijk zijn. Daarvoor voetbalt hij te goed. Wederom sorry Marc, maar hé, Daramy bewijst ook hoe goed je in je huidige baan bent.

‘Sorry Marc, zeg ik nu dan ook. Ik wist niet beter, ik bedoelde het goed. Ik hou nog altijd van je.’

Wie ook goed waren, dat waren wij. Het eerste potje waarbij ook enkele duizenden niet seizoenkaarthouders aanwezig waren, had niet beter gepland kunnen zijn. Als aangespannen katapulten moeten ze door de poortjes zijn gevlogen. Na al die corona-maanden en vooral na al die doelpunten in de voorgaande weken.

Bij de generale repetitie voor de eerste thuiswedstrijd in de Champions League konden ook zij zich ontladen. Het was voelbaar. Iedereen is er meer dan klaar voor. Binnen én buiten de lijnen.

FC Groningen was een prima sparringpartner in dit opzicht. Zuigen, tijdrekken, amateurtoneel, niet zelf willen voetballen. Het omgekeerde Cambuur. Prima voorbereiding voor dinsdag. Ajax bleef indrukwekkend bij de les.

Bizar dat het nog maar september is. Je moet het natuurlijk niet doen, maar als je seizoen 2018/2019 erbij haalt, dan lijken ze nu al een stuk verder dan toen. Excuus Marc, dit moet ik natuurlijk niet zeggen, niet jinxen.

Vergeef me dat ik me door dit Ajax wat laat meeslepen in mijn dagdromen. Wie ben ik meer dan een ‘oud-miepmiepzegger’? Een onwetende. Maar hé, als je erover nadenkt zijn deze gedachten ook wel een beetje jouw schuld. Je bent misschien wel de Daramy van je huidige werk.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >