Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sporting-coach Amorim: ‘Mijn spelers hebben moeten lijden op het veld’

Wow, dat is lekker wakker worden! Met de magnifieke 1-5 overwinning op Sporting Clube de Portugal vers op het netvlies. We pluisden vanochtend gelijk de kranten uit en zagen dat de vijfklapper van Ajax vanzelfsprekend ook in Portugal groot nieuws is.

16 september 2021 - 11:23
Amorim 1200
Sporting-coach Amorim moet zijn meerdere erkennen in de ploeg van Ten Hag. © Pro Shots

Rúben Amorim, de trainer van Sporting, constateert in O Jogo dat zijn team simpelweg niet opgewassen was tegen de flitsend spelende ploeg van Erik ten Hag. “Ajax was beter en startte beter,” reageert hij met gevoel voor understatement. De 0-1 van Sébastien Haller lag immers al na 68 seconden in de touwen. “Die eerste twee treffers waren een gevoelige tik voor ons.”

Amorim stond in de openingsfase van het duel zijn ploeg veelvuldig te coachen, maar naarmate de wedstrijd vorderde zagen we hem ook meermaals hoofdschuddend langs de lijn staan. Ondanks de afstraffing neemt de 36-jarige coach zijn ploeg niets kwalijk.

Aanbevolen
Ten Hag beleeft buitengewone avond, maar waakt voor gemakzucht

“We wisten wat we moesten doen, maar Ajax is een ervaren team in Europa. Zoveel ervaring hebben wij niet,” legt hij uit. “Wij speelden met het hart, maar reageerden niet altijd goed. Na het incasseren van het vierde doelpunt was de wedstrijd klaar. Mijn spelers hebben moeten lijden op het veld. Ik voel me rotter voor hen, dan voor mezelf.”

In de slotfase van de wedstrijd ontstond er wel een verschil van mening tussen de coach en zijn spelers. Voor de camera van TV|24 vertelt de oefenmeester dat hij vanaf de 1-4 de schade wilde beperken, maar zijn ploeg zag een meer defensieve tactiek niet zitten.

“We moeten leren van deze nederlaag,” vervolgde Amorim. “We moeten naar ons spel kijken en begrijpen wat we verkeerd hebben gedaan. De afgekeurde 2-3 was het breekpunt. Dat was beslissend. Mijn jongens hebben wel gestreden tot het einde. Ik ben dan ook trots op hen, ondanks het teleurstellende resultaat.”

Aanbevolen
Sporting CP - Ajax samengevat in spitsvondige tweetjes!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >