Nieuws

Setford baalt ondanks zege Jong Ajax op MVV

Jong Ajax heeft zijn derde overwinning op rij in de Keuken Kampioen Divisie te pakken. De talentenploeg van John Heitinga was maandagavond met 3-1 te sterk voor MVV. Lachende gezichten dus op De Toekomst, al zagen we doelman Charlie Setford na het laatste fluitsignaal alsnog boos zijn handschoenen wegsmijten.

28 september 2021 - 10:18
Setford 1200
Setford stopt een strafschop, maar weet niet de nul te houden. © Pro Shots

Dat had alles te maken met de tegentreffer die Jong Ajax diep in blessuretijd nog incasseerde. De drie punten waren op dat moment al lang en breed veiliggesteld, maar door de tegengoal van Orhan Dzepar hebben de Amsterdammers nu al 41 (!) wedstrijden op rij niet de nul gehouden. Tot ongenoegen van de zeventienjarige Setford, die juist een uitstekende wedstrijd keepte en in de eerste helft zelfs een strafschop van Sven Blummel pakte.

“Ongelooflijk, ik baal hier echt hartstikke erg van,” reageerde de doelman voor de camera van ESPN. “We hebben gewonnen, maar die tegengoal doet wel pijn. Eigenlijk had ik mij geen betere wedstrijd kunnen wensen, tot die laatste minuut. Nu moeten we de volgende wedstrijd maar de nul zien te houden.”

Aanbevolen
TV-tip: volg Ajax tegen Besiktas in Champions én Youth League!

Qua uitslag was er niets aan de hand voor Jong Ajax, waar Devyne Rensch de eerste 45 minuten meedeed. De geblondeerde Danilo Pereira bracht de Amsterdammers op voorsprong vanaf de strafschopstip en Naci Ünüvar was op slag van rust het eindstation van een fraaie aanval, die hij kundig afrondde.

In de tweede helft schoot Danilo zijn ploeg met een tweede treffer definitief in veilige haven, maar de late tegengoal vormde toch een klein smetje op de verder probleemloze zege. Daar ging slordig balverlies van Anass Salah-Eddine aan vooraf.

“Ik ga het er nog wel even over hebben met Anass, want dit kan gewoon niet,” vervolgde Setford. “In de laatste minuut moet je de wedstrijd gewoon goed uitspelen. Zeker wanneer je op zoek bent naar de nul. Gelukkig zijn de drie punten wel binnen, daar ben ik vanzelfsprekend blij mee,” besloot de keeper, voordat hij alsnog een glimlach op zijn gezicht toverde.

De puntjes op de i zetten en elkaar scherp houden. Niets mis mee! Jong Ajax is inmiddels opgeklommen naar plek tien in de Eerste Divisie en kan weer omhoog kijken. Aanstaande vrijdag wacht de uitwedstrijd bij Helmond Sport.