Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Precies voor duels zoals Sporting-uit maakte Berghuis beladen transfer

Het waren geen makkelijke weken voor Steven Berghuis. Een mislukt EK, een beladen transfer en bedreigingen aan zijn adres. Toch heeft de aanvaller geen spijt van zijn keuze voor Ajax. In tegendeel zelfs. Berghuis geniet volop bij zijn nieuwe club, met een 1-5-zege op Sporting CP als voorlopig hoogtepunt.

16 september 2021 - 11:54
Berghuisspouit800
Hier kwam echt een stukje emotie los, hoor! © Pro Shots

Berghuis was er al een tijdje naar op zoek, maar in Lissabon maakte hij dan eindelijk zijn eerste doelpunt in het wit-rood-wit. En wat een moment om ‘m te maken! Ajax stond na de aansluitingstreffer van Sporting onder druk, maar Berghuis maakte met een fraaie treffer een einde aan alle twijfel.

Er kwam flink wat emotie los na zijn treffer. Niet zo gek natuurlijk, na alle ellende die Berghuis over zich heen kreeg. Het was volop genieten bij de cornervlag. “Uiteindelijk zijn dit de momenten waarvoor je zo’n beladen transfer maakt. Je wil op dit podium spelen en je hier laten zien. Ik heb van ieder moment genoten,” aldus de maker van de 1-3.

Tegen PEC Zwolle viel Berghuis op de tien-positie ietwat tegen, maar tegen Sporting liet hij zien ook prima op het middenveld uit de voeten te kunnen. “Ik was vandaag meer tevreden dan tegen PEC. Dat had ook met Sporting te maken, tegen wie ik vaker vrijkwam. Het is sowieso een mooie positie om te spelen.”

Aanbevolen
Ten Hag beleeft buitengewone avond, maar waakt voor gemakzucht

Een doorgewinterde ‘tien’ is Berghuis natuurlijk nog niet, daarvoor moet hij nog wat stappen zetten. Dat weet hij zelf ook, maar Berghuis is in ieder geval op de goede weg. “Het totale pakket kan nog beter. Er wordt bij Ajax meer op de tienpositie gevraagd. Ik voel mij ook nog steeds goed op rechts, maar het is lekker dat je op meerdere posities inzetbaar bent.”

“Het was een complete avond. Voor mijzelf, maar ook voor het team,” zo vervolgt Berghuis. “Ik heb echt genoten van ons samenspel en van de individuele acties. Ik had al het gevoel dat ik goed op weg was, maar dit soort momenten zijn wel extra lekker. Ik ben blij en heb een goed gevoel, dus op naar meer.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >