Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Groeten uit Lissabon en handige culinaire tips!

We kunnen eindelijk weer plaatjes met jullie delen van een Europese awayday! Het is heerlijk om in Lissabon plukjes Ajacieden te zien, terwijl de stad en haar culinaire versnaperingen goed worden aangenomen. Tijd voor foto’s!

14 september 2021 - 14:54
Hoofdfotospo800
Lissabon is een serieus toffe stad, hoor! © Ajax Life

Ajacieden die hun club vaker achternareizen in Europa, kennen Lissabon vast wel. Een heerlijke stad vol heuvels, keitjes en een flinke dosis gezelligheid. Flaneren over de kasseien, een biertje drinken op het terras en genieten van het feit dat de zon vaker doorkomt dan werd voorspeld.

Terwijl de selectie van Erik ten Hag nog onderweg is naar Portugal, stroomt de binnenstad langzaam vol met Ajaxsupporters. Soms is een knikje in de smalle straatjes van de wijk Alfama al genoeg om een mede-Ajacied te herkennen. Zo gaan die dingen in Europa.

Aanbevolen
Weetjes over Ajax’ tegenstander Sporting Clube de Portugal

Het bier vloeit rijkelijk op de terrassen, maar ook de hapjes gaan erin als zoete koek. Wij van Ajax Life probeerden de bekende pastel de nata uit en moeten bekennen dat we absoluut niet teleurgesteld waren. Het kabeljauwbolletje met gevulde kaas genaamd pastéis de bacalhau daarentegen? Meh, daar waren we minder enthousiast over. 

Over culinaire tips gesproken: we zochten contact met Sierd de Vos, kenner van het Iberisch Schiereiland en al haar verborgen eetpareltjes. We kregen de tip van ‘El Sierd’ om vooral een bezoekje te brengen aan Bairro do Avillez of Mercado. Het leukste restaurant? Dan moet je volgens de commentator bij Cantina Peruana zijn.

Goed, genoeg gebabbeld over eten. Nu is het tijd om plaatjes te kijken, gemaakt door Ajax Life. Met de hartelijke groeten vanuit Lissabon! 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >