Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind prijst opmars Timber: ‘Hij is stabieler dan ik was op die leeftijd’

Daley Blind schoof aan bij de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Besiktas JK. De routinier kijkt met veel zin uit naar een 'Europees kolkende Johan Cruijff Arena'. Hij maakte dat al vaak mee, waar andere jongere spelers dat voor het eerst ervaren. Jurriën Timber is zo’n speler.

27 september 2021 - 16:29
Blind Timber 1200
Wij vonden dit plaatje echt uitstekend passen! © AFC Ajax

Timber is pas twintig jaar, maar voetbalt met een zelfverzekerde uitstraling van een gearriveerde speler. Ook op bezoek bij Sporting CP (1-5) bewaarde hij continu alle rust aan de bal en raakte geen moment zenuwachtig van Sporting-spelers die hem venijnig onder druk kwamen zetten.

Het ontging Blind ook niet. Het verwondert de Ajacied al niet eens meer, laat hij desgevraagd weten aan Ajax Life. “Nee, ik ben niet verbaasd. Ik vind het wel heel knap wat Jurriën op de mat legt. Dat doet hij eigenlijk al sinds hij aansloot bij het eerste elftal. Hij pakte al meteen een stijgende lijn en sindsdien ontwikkelt hij zich razend snel. Hij heeft inderdaad veel rust aan de bal en is in verdedigend opzicht heel sterk.”

Aanbevolen
Grote drukte verwacht bij Ajax - Besiktas, stadion open om 16.45 uur

“Ik had zelf wat meer ups en downs op die leeftijd,” vervolgt Blind met een glimlach. “Hij is stabieler dan ik destijds was. Ik had nog wel wat dipjes in het begin van mijn carrière. Ik hoop dat Jurriën deze lijn kan doortrekken en dat hij in alles zo stoïcijns blijft.”

Timber liet eerder al eens in het Ajax Kids Clubblad weten dat hij graag de gedachten van Blind zou kunnen lezen, tijdens een wedstrijd. Dat lijkt de jongeling wel handig, want hij acht dat super leerzaam. Een mooi compliment aan het adres van Blind, naast wie Timber in maart 2020 debuteerde in Ajax 1. Op bezoek bij sc Heerenveen (1-3) liet de verdediger toen al een goede indruk achter.

En zo maakt Blind de ontwikkeling van veel jonkies van nabij mee. “Het helpen van jonge spelers bij Ajax is een natuurlijk proces,” zegt Blind. “Er breken bij Ajax elk seizoen weer talenten door. Ik praat veel met de jonge jongens op het veld. Je probeert ze te helpen waar nodig en op die manier een goede rol te spelen.”

Aanbevolen
Ten Hag ziet soms te ongeduldige ploeg: ‘Moeten we voor waken’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >