Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax zet 48 vinkjes op spelerslijst voor Champions League

Kort voor aanvang van het Europese seizoen moet altijd weer de administratie op orde worden gemaakt. Dit houdt in dat clubs vinkjes moeten zetten achter de spelersnamen die ingeschreven moeten worden bij de Uefa. Ook van Ajax werd dit uiteraard verlangd. De club schreef liefst 48 spelers in.

03 september 2021 - 18:58
Onana Cl 1200
Trainen bij Jong Ajax, maar wel op op de lijst voor de CL-groepsfase © AFC Ajax

We kunnen ons voorstellen dat Ajax ditmaal meerdere mensen heeft laten kijken naar de spelerslijst voor de Champions League. Het zogeheten vier-ogen-principe. Zijn alle vinkjes daadwerkelijk gezet...? Is niemand vergeten? Wellicht dat Sébastien Haller apart nog even een blik wierp op de lijst. Mocht hij zijn vinkje wellicht zelf zetten? Zo’n administratieve fout als in het voorgaande seizoen mocht immers niet meer gemaakt worden.

De 27-jarige spits is dit keer 'gewoon' van de partij. Daarover geen zorgen. Wellicht opvallender: achter de naam van Onana staat eveneens een vinkje. De doelman traint inmiddels bij Jong Ajax en mag pas per 4 november weer het doel van Ajax verdedigen. Het uitduel met Borussia Dortmund komt nét een dag te vroeg, maar hij zou een rol kunnen spelen uit bij Beşiktaş en thuis tegen Sporting.

Vallen er verder dingen op in de Europese selectie van Ajax? Mwah, zoals altijd is er alvast flink wat eigen jeugd op de spelerslijst gezet. Zo tellen we maar liefst zes keepers en staan er jonkies op de lijst die we niet zo 1, 2, 3 een rol zien spelen in de ploeg van Erik ten Hag. Al met al zette de club 48 vinkjes en leverde de spelersnamen vervolgens keurig in bij de Uefa.

Zo staan tal van talenten op de B-lijst, waardoor zij geen plek innemen op de lijst waarop maximaal 25 spelers opgeschreven mogen worden. Naast jonkies als Nordin Musampa, Gibson Yah, Steven van der Sloot en Charlie Setford zien we de nieuwelingen Mohamed Daramy, Jay Gorter, Remko Pasveer en Steven Berghuis terug op de namenlijst.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >