Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax begint CL-avontuur met droomzege op Sporting en dit valt op!

Zo, dat is nog eens lekker aan een nieuw Europees seizoen beginnen! Tijdens het eerste Champions League-groepsduel nam Ajax het op tegen Sporting Clube de Portugal, van wie gelijk flink gehakt werd gemaakt (1-5). Dit viel zoal op!

15 september 2021 - 22:40
Verslagspo800
Berghuis en Antony lijken elkaar op het veld prima aan te voelen. © Pro Shots

Late tegenvaller Stekelenburg
Het werd een race tegen de klok voor Maarten Stekelenburg en Davy Klaassen om het openingsduel met Sporting te halen. De race werd door Klaassen verloren, maar Steek stapte wel gewoon in het vliegtuig richting Lissabon. De keeper was volgens Erik ten Hag klaar om te spelen. Totdat de opstelling bekend werd… 

We zagen geen Stekelenburg, maar Remko Pasveer onder de lat. Een late tegenvaller voor Ten Hag dus, al liet Pasveer in Zwolle ook zien over een prima reflex te beschikken. De basisplaats voor de ervaren doelman betekende overigens niet zijn Champions League-debuut, want Pasveer speelde namens PSV in 2016/2017 één keer eerder in het kampioenenbal.

Droomstart!
Eerlijk zeggen: stond jij nog in de keuken borrelnootjes bij te vullen of bier in te schenken toen Sébastien Haller zijn ploeg op voorsprong kopte? Snappen we best. De bal lag dan ook al vliegensvlug na de aftrap in het netje. Deze heerlijke start werd mede mogelijk gemaakt door een dreigende actie van Antony, die naar binnen kwam en via een Sporting-been op de paal schoot. Maar daar was onze Ivoriaanse spits opeens. Koppen, raak, 0-1! 

Was het daarmee klaar met de droomstart voor Ajax? Nee, zeker niet! We hadden nog niet met onze ogen geknipperd of de tweede Amsterdamse treffer lag er alweer in. En wederom gingen de bedankjes naar Antony voor het voorbereidende werk, terwijl Haller de felicitaties kreeg voor zijn uitstekende afronding. Oja, hartjes voor de vinkjeszetter van Ajax!

Berghuis doet fout Pasveer vergeten
Er was met een comfortabele 0-2-voorsprong weinig tot niets aan de hand voor Ajax in de eerste helft. Sporting kreeg weliswaar kansjes, maar echt op het puntje van onze stoel zaten we nou ook weer niet. Totdat Paulinho opeens in de zestienmeter van Ajax opdook. We zagen Pasveer al even twijfelen bij het uitkomen, om vervolgens door de benen te worden gespeeld door de Portugese spits. 

De aansluitingstreffer en dus nieuwe hoop voor Sporting. Het thuispubliek ging erachter staan, het Portugese theater werd uit de kast gehaald en de scheids liet zich verleiden tot het fluiten voor overtredingen die geen overtredingen waren. Even spookte er een doemgedachte bij ons door het hoofd: het zal toch niet…? 

Niet als het aan Steven Berghuis lag in ieder geval! En ook niet aan Antony trouwens, die met een aandeel in drie treffers onwijs belangrijk was voor zijn ploeg. De Braziliaan speelde hard in op Gravenberch, die op zijn beurt weer meegaf aan de inlopende Berghuis. En toen? Hangen natuurlijk! Een heerlijk moment om je eerste in het wit-rood-wit te maken.

Varren, vloeken en hattrick!
Ajax deelde met de 1-3 vlak voor het rustsignaal een behoorlijke tik uit aan Sporting. Zo’n tik die je niet zomaar te boven komt, tenzij je direct na de thee wat terug weet te doen. Precies dat scenario leek zich te ontvouwen in Estádio José Alvalade, ware het niet dat de rake kopbal van Paulinho na inbreng van de VAR werd afgekeurd wegens buitenspel. 

We spreken geen Portugees, maar de woorden die we links en rechts vanaf de tribune hoorden schallen, konden niks goeds betekenen. Er werd flink gevloekt door de supporters van de thuisploeg, vooral nadat de wedstrijd in het slot werd gegooid door de derde en vierde treffer van Haller, die we vanaf nu opschrijven als H4ller.

Een heerlijke start van een hopelijk net zo heerlijk Champions League-avontuur. Op 28 september komt het Turkse Besiktas op bezoek in de Johan Cruijff Arena, maar eerst volgen ontmoetingen met SC Cambuur, Fortuna Sittard en FC Groningen. We kunnen niet wachten!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >