Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

‘Topfitte’ Onana staat voor terugkeer op De Toekomst

Andre Onana is nog altijd doelman van Ajax en mag zich per 4 september eindelijk weer melden op sportcomplex De Toekomst om daar de groepstraining te hervatten. Dat voelt toch vreemd aan, want er is serieus veel gebeurd rondom zijn persoon.

25 augustus 2021 - 15:05
Onana 1200 Training
Het zal gek zijn om Onana weer op De Toekomst te zien... © AFC Ajax

De veelbesproken dopinggoalie mag pas per 4 november weer wedstrijden voor Ajax spelen, maar kan na lange afwezigheid wel weer zijn gezicht laten zien op de trainingsvelden van De Toekomst. Vooralsnog is er geen stevige beweging op de transfermarkt, dus gaat de Kameroener (nog) nergens anders heen. Lyon houdt op de achtergrond nog wel hoop op een lastminute-deal.

Met nog een contract tot de zomer van 2022 loopt hij eind dit seizoen transfervrij de Johan Cruijff Arena uit, want bijtekenen wil hij niet. Veel supporters zien dit als een knap staaltje ‘stank voor dank’, want door zijn eigen fout loopt Ajax veel geld mis en moest het zijn eerste keeper lang missen. De club rekende op iets meer toeschietelijkheid van Onana, zeker na het doorbetalen van zijn salaris en het bijstaan van de keeper tijdens zijn hoger beroep.

Aanbevolen
Ten Hag schroomt niet om Onana na schorsing ‘gewoon’ in te zetten

Erik ten Hag liet in De Lutte al op vragen van Ajax Life weten dat hij niet schroomt Onana ‘gewoon’ op te stellen als de situatie daarom vraagt. “Ik heb een ontzettend goede verhouding met Andre, net als het team. Onana is een keeper die voor ons altijd uitstekend heeft gepresteerd en een superontwikkeling heeft doorgemaakt. Hij heeft ook een hele fijne persoonlijkheid. Ik hoop dat hij zo snel mogelijk terugkomt.”

Of Ajaxupporters er ook zo instaan is nog maar zeer de vraag. Onana is in recordtempo van zijn voetstuk gekletterd, weet ook SV Ajax-directeur Fabian Nagtzaam. “De één zal zeggen ‘opstellen’, want beste keeper, de ander vindt dat Onana de club in de steek heeft gelaten. Dat Ajax achter Onana is blijven staan is logisch. Het is je werknemer. De club heeft zich altijd netjes opgesteld. Als Onana blijft, dan zal zijn rentree in de Arena met scepsis worden begroet. Hij zal zich opnieuw moeten bewijzen om alle supporters achter zich te krijgen.”

Via Instagram volgden we via het kanaal van de doelman hoe hij zijn conditie op afstand op peil hield. Onana verblijft volgens de NOS momenteel in Salou, waar hij individueel traint met Yvan Castillo, die hem vanaf het begin van zijn schorsing helpt fit te blijven. “Hij is fitter dan ooit. Hij traint elke dag en is klaar weer op het veld te staan,” aldus manager Jordi Pasqual.

Het is bijna 4 september, maar het zal gek aanvoelen om Onana weer in Ajaxkleding te zien.

Aanbevolen
CAS verkort schorsing Onana van twaalf naar negen maanden!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >