Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag schroomt niet om Onana na schorsing ‘gewoon’ in te zetten

Andre Onana zit momenteel nog een dopingschorsing uit, maar als hij in november weer in actie mag komen, heeft Erik ten Hag er geen problemen mee om ‘gewoon’ een beroep op hem te doen. Van teleurstelling is bij de trainer geen sprake. Ten Hag spreekt juist lovende woorden over zijn doelman.

09 juli 2021 - 15:54
Onanasituth800
Ten Hag zegt een goede verhouding met Onana te hebben. © Pro Shots

Onana werd in eerste instantie voor twaalf maanden geschorst door het CAS, maar nadat Ajax en de doelman in beroep gingen tegen die straf, werd de schorsing ingekort naar negen maanden. Zodoende mag Onana op 4 november weer in actie komen, terwijl hij twee maanden eerder alweer mag beginnen met trainen. 

Het is echter maar de vraag of Onana tegen die tijd nog steeds speler van Ajax is. De doelman heeft geen intentie om zijn contract – lopend tot de zomer van 2022 – te verlengen, waardoor de club hem het liefst deze transferwindow nog wil verkopen. Lukt dat niet, dan wandelt Onana volgend jaar transfervrij te deur uit.

En dat laat toch een beetje een nare smaak achter bij de meeste Ajacieden. Onana was altijd een van de publiekslievelingen, maar lijkt nu door de achterdeur te gaan vertrekken. We kunnen ons best voorstellen dat Ten Hag teleurgesteld is in de houding van zijn doelman, maar daar wil de trainer niks van weten.

Aanbevolen
‘Baas, Baas, Baas!!!’

“Ik heb een ontzettend goede verhouding met Andre, net als het team,” zo antwoordt Ten Hag op de vraag van Ajax Life. “Onana is een keeper die voor ons altijd uitstekend heeft gepresteerd en een superontwikkeling heeft doorgemaakt. Hij heeft ook een hele fijne persoonlijkheid. Ik hoop dat hij zo snel mogelijk terugkomt.”

Zoals gezegd mag Onana vanaf begin november weer onder de lat plaatsnemen. Ten Hag schroomt dan ook niet om hem tegen die tijd te gebruiken, al hangt dat wel af van de onderlinge concurrentiestrijd op de keeperspositie. “Maarten heeft door zijn spel van afgelopen seizoen een streepje voor, maar de beste gaat keepen.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >