Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic: ‘Aanwezigheid supporters van Ajax én PSV geeft extra energie’

Dusan Tadic haalt extra energie uit het feit dat er bij de strijd om de Johan Cruijffschaal weer supporters van zowel Ajax als PSV aanwezig zijn in de Arena. ‘Dat hoort bij het voetbal en maakt het spelletje mooi.’

Door Jordy Haak
06 augustus 2021 - 18:37
Tadic Leeds 1200
Tadic wil ook de eerste schaal van het seizoen weer pakken! © Pro Shots

We kennen Tadic als een gedreven aanvaller, die zijn teamgenoten voortdurend opzweept en doelpunten altijd gezamenlijk wil vieren. Het liefst met al zijn medespelers, maar zeker ook met de supporters. De terugkeer van publiek op de tribunes geeft onze aanvoerder dan ook een heerlijk gevoel.

“Wij hebben dat enorm gemist. Allereerst natuurlijk onze eigen supporters, maar zeker ook de fans van de tegenpartij,” zo antwoordt de captain op een vraag van Ajax Life. De aanwezigheid van beide supportersgroepen geeft extra energie en adrenaline. We voetballen voor de mensen en willen dan ook het liefst spelen in een vol stadion.”

Dat zit er zaterdagavond nog niet in, maar net als tegen Leeds United zijn er ook bij de Johan Cruijffschaal weer 25.000 toeschouwers van de partij. Het gaf woensdagavond direct een vertrouwd gevoel. Al moest Erik ten Hag tijdens het coachen wel wat harder schreeuwen om zijn spelers te bereiken. “Ik was donderdag voor het eerst schor,” grapte de hoofdcoach.

Aanbevolen
Tagliafico en Álvarez present tegen PSV, Schuurs en Stekelenburg haken af

Met de supporters erbij wil Tadic beslag leggen op de eerste schaal van het seizoen. Onze ‘Pak Schaal-captain’ wil immers iedere prijs pakken. “Natuurlijk, als professional doe je er iedere dag alles aan om prijzen te winnen. Daar zijn we gek op,” aldus de Serviër, die een grote lach op zijn gezicht toverde toen Ten Hag Ajax als favoriet bestempelde, omdat de club landskampioen én bekerwinnaar is.

Een beetje Amsterdamse bravoure, daar houden we wel van. Net zoals Tadic die bij de laatste editie van PSV – Ajax liet zien richting Denzel Dumfries. De verdediger ontbreekt echter bij de opponent uit Eindhoven. “Dat is jammer, want je kunt mooie duels met hem uitvechten en het geeft een goede spanning, maar PSV heeft meer goede spelers.”

Op de vraag wat voor komend seizoen het doel is, volgde een antwoord dat we eigenlijk wel konden verwachten van Tadic. “We leggen de lat hoog en willen alles winnen.”

Aan ambities geen gebrek. De generale repetitie tegen Leeds United verliep lekker (4-0), nu is het aan Ajax om het tegen PSV ook om het echie te laten zien.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >