Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rensch over afwijzingen, doorbreken en het volgen van zijn hart

Devyne Rensch (18) was vorig jaar een van de revelaties bij Ajax. Met het nieuwe seizoen op het punt van beginnen zetten we hem op scherp met jullie vragen. De verdediger vertelt onder meer dat hij werd weggestuurd bij PSV.

12 augustus 2021 - 11:53
Rensch 1200
Rensch blijft doen wat zijn hart zegt. © AFC Ajax

Een gebeurtenis die grote invloed heeft gehad op zijn carrière tot nu toe, zo blijkt uit het antwoord van Rensch op de vraag van Mark van Wijk. “In 2016 liep ik stage bij PSV. Daar werd ik niet aangenomen. Een week later kreeg ik een brief van Ajax dat ik daar stage mocht lopen en werd wel aangenomen. Dat is toch een bepalend moment geweest.”

“Los van dat ik al meer gevoel bij Ajax had, zou ik bij PSV in een pleeggezin moeten,” vervolgt Rensch. “Ik weet niet of ik dat zou hebben gewild. Misschien was ik dan alsnog naar Ajax gegaan na een tijdje. Maar zoals het nu is gegaan, heeft het perfect uitgepakt.”

Ondanks zijn rappe doorbraak, heeft Rensch er geen moeite mee om met beide benen op de grond te blijven staan. “Ik merk dat er mensen zijn die contact met je willen hebben omdat je speler van Ajax 1 bent,” zo antwoordt hij op de vraag van Marcel Wagenmakers. “Dat hoort er een beetje bij, denk ik. Hoe ik daarmee omga? Ik moet blijven doen wat mijn hart zegt, dan komt het wel goed.”

Aanbevolen
Ajax Life 1: Kudus, Gorter én Rensch prominent aanwezig in openingsnummer!

Tim Schneider vroeg zich af tegen welke speler van Ajax 1 Rensch het meeste opkeek toen hij net bij de selectie kwam kwam. “Daley Blind. Bij alles wat hij deed, ging ik kijken hoe hij het deed. Dat doe ik nog steeds, want hij is gewoon een heel goede speler. We praten ook veel met elkaar. In het begin vond ik het lastig op hem af te stappen, maar ik merkte al snel dat hij open stond voor mijn vragen.”

De leukste vraag kwam volgens Rensch van Raymond Willems, die wilde weten met welke teamgenoot hij voor altijd wil blijven voetballen. “Voor altijd? Dan kies ik voor Naci Ünüvar. Ik speel al met hem sinds ik bij Ajax ben. We trainen samen in de zomervakantie, doen ook buiten het voetbal veel samen, hebben dezelfde zaakwaarnemer.”

Het volledige Vragenvuur met Rensch lees je in ons nieuwste magazine Ajax Life. Wil jij het blad voortaan ook ontvangen? Sluit je dan snel aan bij SV Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >