Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Daramy moet Ajax snelheid en diepgang brengen

Een speler met snelheid, die het vermogen heeft als spits en vanaf de linkerflank te spelen, zo omschreef Erik ten Hag deze zomer Ajax’ wens voor versterking. Aanwinst Mohamed Daramy kan dat brengen.

23 augustus 2021 - 11:11
Daramy1000ps
Dribbelkoning in spe Daramy is ook Deens Jeugdinternational. © Pro Shots

Het zijn zo ongeveer de transferwetten die horen bij Ajax. De club haalde in 2017 een speler die in veel opzichten voldoet aan de huidige wensenlijst van de technische staf. David Neres kwam van São Paolo. Ja, natuurlijk, de Braziliaan speelde vaak vanaf rechts, maar in een Champions League-duel als tegen Real Madrid uit in 2019 (1-4-winst) kwam Neres (vaak) vanaf links.

De meerwaarde van de negentienjarige Daramy moet zijn dat hij als de spits uit de voeten kan. En zo vertrekt straks de 24-jarige Neres, geschoold in de Amsterdamse aanpak, en komt een jonge aanvaller van FC Kopenhagen, over wie Voetbal International in een analyse meldt dat hij ‘zijn acties nog moet koppelen aan rendement.’

Zonder het ingewikkeld te maken; in zijn eerste twee seizoenen bleef Daramy op vier en vijf doelpunten steken. In het voorbereiden van kansen blijkt de in Denemarken geboren speler met roots in Sierra Leone nog geen hoogvlieger. Ajax haalt dus een groeibriljant, die dit seizoen twee goals maakte in vijf duels en in totaal zeventien doelpunten en negen assists opleverde in 91 duels.

Aanbevolen
Ajacieden in uitvak hongeriger dan die op het veld

Om de Ajaxsupporters hoop te geven citeren we landgenoot Ebbe Sand over Daramy: “Hij is extreem getalenteerd, geweldig in de een-tegen-een, erg snel en kan goed koppen.” Een geweldige dribbelaar ook, die – net als Neres in zijn tijd – een bepaalde periode nodig zal hebben om alle spelprincipes en tactische bijzonderheden van Ten Hag cs te doorgronden.

Op het prijskaartje van Daramy staat naar verluidt een bedrag van ruim 12 miljoen euro, wederom vergelijkbaar met het bedrag dat de club in 2017 voor Neres betaalde. De Braziliaan moet nu ongeveer het dubbele opleveren, om zo aan de transferwetten van Ajax te kunnen voldoen. Je wordt Ajacied, je leert een heleboel en gaat als grote meneer naar een andere topclub in Europa.

Daramy staat aan het begin van deze transferketen. Eerst was hij nog niet persoonlijk rond met Ajax, maar dat is nu in kannen en kruiken. Donderdag speelt FC Kopenhagen thuis nog een duel in de Conference League tegen Sivasspor. Belangrijk voor de Deense club, dus pas daarna kan de aanvaller z’n koffers pakken om naar Amsterdam te komen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >