Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Suk deed volgens Jol net of hij het allemaal snapte

Hyun-jun Suk... Als we toch één speler een cultstatus mogen opstempelen, dan is het de Zuid-Koreaan. De spits meldde zich in 2010 met een rugtas om bij de training van Ajax en vroeg trainer Martin Jol doodleuk of hij mocht meetrainen. Het is en blijft een hilarisch verhaal en we vonden een geinig interview met Jol, die terugkijkt op Suk bij Ajax.

02 juli 2021 - 11:46

Suk stond zomaar ineens bij het hek langs het trainingsveld, nadat een stage bij Crystal Palace op niks was uitgelopen. De kans dat je een contract verdient bij Ajax door jezelf gewoon aan te bieden, is niet zo groot, maar Suk speelde het klaar. Jol vernam namelijk dat de aanvaller tot de beste jeugdspelers van zijn land behoorde.

Jol verwees Suk door naar Jong Ajax, waar hij indruk maakte. Tijdens zijn eerste vriendschappelijke wedstrijd maakte hij direct een hattrick en op 3 februari 2010 liet Jol hem invallen in het thuisduel met Roda JC. Tijdens het warmlopen klonk het ‘Suk, Suk, Suk, Suk, Suk’ al hartverwarmend door het stadion. Een cultheld was geboren.

“Voor de stemming in het stadion was het wel aardig,” stelde Jol destijds droogjes. Het interview in bovenstaande video is om die reden dan ook meer dan vermakelijk. Door de supporters raakte Suk in een zodanige flow, dat hij volgens zijn trainer zijn koppie er niet helemaal meer bij hield.

Aanbevolen
Unieke beelden: supporters op weg naar EC II-finale in Athene (1987)

Op het trainingsveld was het ook een beetje behelpen, vooral op taalkundig vlak. “We zijn bezig met een stoomcursus Nederlands. Dat is nodig ook, want het valt niet mee. Hij zegt goedemorgen, maar meer komt er nog niet uit. Hij doet zijn best,” aldus Jol, die aangaf dat veel via een tolk verliep.

Jol: “Op het trainingsveld probeer je wat Nederlandse woorden tegen hem te spreken in de hoop dat-ie het snel oppakt. Dat zal wel niet, want hij doet net of-ie het verstaat. Het enige wat hij zegt is ‘joah’, dus ja, daar moeten we het mee doen.”

De droogkloterigheid waarmee Jol over Suk verhaalt is prachtig om terug te zien, dus vermaak jezelf vooral kostelijk met bovenstaande beelden. De voetbalnomade in Suk voerde hem na Amsterdam nog langs FC Groningen, CS Máritimo, Al-Ahli en Nacional, Vitória Setúbal FC, FC Porto, Trabzonspor, Debreceni VSC en ES Troyes AC.

Op zijn arm prijkte overal waar hij kwam een mooie Ajax-tattoo. Het logo, plus drie andreaskruizen.

Aanbevolen
Unieke beelden: de eh... 'fraaie' maar onbedoelde treffer van Vertonghen

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >