Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: de eh... 'fraaie' maar onbedoelde treffer van Vertonghen

We nemen jullie in onze zoektocht naar unieke beelden mee terug naar 20 september 2005. Jan Vertonghen maakte die avond namens Jong Ajax een magistraal mooi doelpunt tijdens het bekerduel met SC Cambuur. Superfraai en alles, maar het was alleen totaal niet de bedoeling! Kijk de beelden nog maar eens terug. Geinig!

05 augustus 2020 - 12:03

De Jong Ajacieden wonnen het bekertreffen met 3-1, maar vooral de derde Ajaxtreffer het daaropvolgende doelpunt van de Friezen zijn blijven hangen. Er gebeurde in korte tijd namelijk nogal wat opmerkelijke zaken.

Het was lang een normale bekerpot, maar er zou heel wat gekkigheid volgen. Nourdin Boukhari had Jong Ajax in de eerste helft al op 1-0 gebracht en de pas achttienjarige Jan Vertonghen verdubbelde na rust die score. De jonge Belg was dolblij met zijn doelpunt, dan nog niet wetende dat hij nogmaals zou scoren. Onbedoeld zou scoren...

Cambuur speelde de bal namelijk buiten wegens een blessurebehandeling van een Jong Ajaxspeler. De ingooi was voor Ajax en kwam in de voeten terecht bij Vertonghen. Die had louter keurige bedoelingen bij wat hij toen deed, maar dat pakte niet helemaal lekker uit...

Vertonghen wilde de bal uit goede wil terugspelen – zoals de ongeschreven regel voorschrijft – op Cambuur-doelman Peter van der Vlag. De goalie stond echter te ver voor zijn hok. De bal verdween vanaf een meter of vijftig pardoes in de kruising: doelpunt. En wat voor eentje! Jemig.

Je ziet Vertonghen op de beelden gelijk schrikken... “Het was per ongeluk,” lijkt hij de boze Cambuur-spelers te willen vertellen, die nijdig verhaal komen halen. Er was echt geen opzet in het spel. Vertonghen wilde sportief zijn, maar maakte onbedoeld misschien wel het fraaiste doelpunt uit zijn loopbaan.

Dus ja, wat te doen? Dan komen we als vanzelf bij het volgende opmerkelijke doelpunt van de avond. Ter compensatie gaf Ajax de ploeg uit Leeuwarden namelijk een vrije doortocht om een treffer te maken. Vanaf de aftrap mochten de Friezen zo doorlopen, al ging ook dat bijna mis... Nou ja, kijk de beelden maar.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >