Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: zo blijf je op de hoogte van Red Bull Leipzig - Ajax

Mooie plaatjes deze week uit Bramberg am Wildkogel, waar Ajax zijn tenten heeft opgeslagen voor het afsluitende trainingskamp van de voorbereiding. We zien echter nog veel liever bewegende beelden van een wedstrijd. Dat kan zaterdag weer, wanneer Ajax het opneemt tegen Red Bull Leipzig!

30 juli 2021 - 10:55
Leipzig 1200
Klaassen was in 2017 ook al van de partij tegen Red Bull Leipzig. © AFC Ajax

In de afgelopen dagen hebben we al veel aandacht besteed aan het aanstaande oefenduel met Leeds United FC en de strijd om de Johan Cruijffschaal. Twee wedstrijden die eindelijk weer worden gespeeld voor eigen publiek en waar we ontiegelijk veel zin in hebben! Maar voordat het zover is, wacht eerst het oefenpotje met RB Leipzig.

Een affiche dat er ook mag wezen, hoor! Leipzig is de nummer twee van het afgelopen seizoen in de Bundesliga en moest alleen recordkampioen Bayern München voor zich dulden. De Duitsers zijn momenteel op trainingskamp in Saalfelden en vormen zodoende een mooie sparringpartner.

Na de drie oefenzeges en twee gelijke spelen betekent het treffen met Red Bull Leipzig een volgende test voor de ploeg van hoofdtrainer Erik ten Hag. Met de start van het nieuwe seizoen in aantocht, is het interessant om te zien hoe de Amsterdammers ervoor staan. Zeker nu ook mannen als Lisandro Martínez en Nico Tagliafico weer van de partij zijn.

Aanbevolen
Ajax krijgt standje van Uefa vanwege fanatieke ballenjongen

We zijn benieuwd of het oefenpotje met Leipzig ook een snel weerzien wordt met Brian Brobbey. De voormalig Ajaxspits kampt al sinds het EK onder 21 met klachten, maar traint inmiddels wel weer mee met zijn nieuwe ploeg.

Hoe dan ook, het wordt een duel om met bovengemiddelde interesse te volgen. Dat doe je overigens door je televisie zaterdag af te stemmen op Ziggo Sport Voetbal. De aftrap staat om 16.00 uur gepland en de uitzending begint vijf minuutjes eerder. Heb je geen abonnement bij Ziggo, dan kun je de wedstrijd ook los bestellen via pay per view.

Kun je niet live kijken, maar wil je wel op de hoogte blijven? Volg Ajax Life dan vooral via Twitter, Facebook, Instagram en deze website!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >