Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax krijgt standje van Uefa vanwege fanatieke ballenjongen

Kun jij je de iets te fanatieke ballenjongen tijdens Ajax - AS Roma nog herinneren? Dat voorval is bijna vier maanden later eindelijk afgehandeld, met als resultaat dat Ajax een waarschuwing heeft gehad van de Uefa.

30 juli 2021 - 08:49
Ballenjongenasroma800
Deze ballenjongen was net iets te fanatiek tijdens het duel met AS Roma. © ESPN

Hoe zat het ook alweer? Ajax en AS Roma troffen elkaar op 8 april van dit kalenderjaar in de kwartfinale van de Europa League. In de slotfase van dat duel probeerden de Amsterdammers de 1-2-achterstand ongedaan te maken. Tevergeefs, mede omdat de Italianen deden waar ze op zulke momenten goed in zijn: tijd rekken.

Het waren echter niet de Ajacieden die zich hierdoor uit de tent lieten lokken, maar wel de iets te fanatieke ballenjongen langs de lijn. Riccardo Calafiori probeerde wat extra seconden te winnen door een bal te negeren die hij kreeg toegegooid. Hierop besloot de desbetreffende ballenjongen een nieuwe bal naar Calafiori te gooien. Dat deed hij alleen iets te hard, van erg dichtbij. Pats, zo in het gezicht.

Aanbevolen
Toon jezelf ook dit seizoen meestervoorspeller en win mooie prijzen!

Hoewel de reactie van Calafiori wel erg theatraal was en we de frustratie van de ballenjongen enigszins kunnen begrijpen, was de actie niet zo slim. Toch zou je denken dat daarmee de kous af was. Niets bleek minder waar, want de Uefa stelde een onderzoek in.

Inmiddels is het eind juli en is het voetbalorgaan ook tot een uitspraak gekomen. Daar waren toch nog best wat A4’tjes voor nodig, waarin Ajax onder meer aangaf dat de instructie aan ballenjongens is om de bal zo snel mogelijk bij de spelers terug te bezorgen, dat de betreffende jongen niet in de gaten had dat Calafiori al zo dichtbij was en dat de jongen niet de intentie had om de speler te raken.

Conclusie: Ajax krijgt van de Uefa een waarschuwing voor onsportief gedrag van de ballenjongens. Het lijkt allemaal een storm in een glas water, maar dit dossier kan in ieder geval in de kast worden opgeborgen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >