Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Transferperiode niet favoriet

Deze periode is voor mij altijd het minst van het jaar. Geen clubvoetbal in competitieverband en helaas wel veel geruchten rondom spelers. Sommigen vinden die geruchten juist mooi, ik ga er daarentegen slecht op.

05 juli 2021 - 14:27
Tadic Berghuis 1200
In de zomermaanden domineren de geruchten rondom Tadic en Berghuis. © Pro Shots

Wij als supporters zullen het nooit in onze hoofden halen om de mooiste club van de wereld te verlaten, maar er zijn altijd spelers, zaakwaarnemers en anderen die daar anders over denken. Als supporter kun je alleen maar hopen op loyaliteit en vaak is die ver te zoeken.

Zo ook afgelopen week, met het grote nieuws dat onze zeer gewaardeerde aanvoerder Dusan Tadic op het punt zou staan om onze club te verlaten. Heel de supporterswereld weer in rep en roer, want wat zouden wij zonder de Servische topspeler moeten? AC Milan stond naar verluid open voor het aantrekken van onze Dusan, maar gelukkig was daar het bericht in de media dat Ajax geenszins van plan is om de aanvaller te laten gaan.

Daarnaast gaat sinds een aantal weken het hardnekkige gerucht over de komst van Steven Berghuis rond. Ook daar zijn supporters van beide kampen inmiddels druk mee en zijn er veel voor- en tegenstanders van een eventuele transfer. Het journaille laat zich eveneens niet ongemoeid in de discussie, wat voor extra olie op het vuur zorgt.

Als supporter kun je alleen maar hopen op loyaliteit en vaak is die ver te zoeken.

Over de eventuele komst van Kamaldeen Sulemana ga ik al helemaal niet veel uitweiden. Als je alles mag geloven, dan heeft deze beste jongen inmiddels al een medische keuring in Amsterdam achter de rug, zit ook Manchester United achter hem aan en schijnt hij inmiddels bij Stade Rennes te zijn gespot. Zomaar drie transfersoaps in een notendop.

Natuurlijk begrijp ik dat de kranten en televisieprogramma’s moeten worden gevuld, maar mij als supporter maakt het altijd een tikkeltje onrustig. Daarom spreek ik de hoop uit dat de directie van Ajax het opnieuw voor elkaar krijgt om de kern van de selectie bij elkaar te houden. Vervolgens deze aan te vullen met jeugdspelers, dan wel echte toppers. Waarbij laatstgenoemden direct van toegevoegde waarde moeten zijn.

Er zullen nog vele geruchten volgen de komende periode en als er spelers komen, dan moet nog maar blijken of dit echte Ajacieden zijn. Wij als supporters blijven in ieder geval ook na deze zomerperiode onvoorwaardelijk voor Ajax. Eens Ajacied, altijd Ajacied!

Aanbevolen
Tadic wil alles doen voor Ajax en mag niet naar AC Milan

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >