Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Shirts Ajax en Anderlecht leveren mooi bedrag op voor slachtoffers noodweer

Rondom het vriendschappelijke duel tussen RSC Anderlecht en Ajax was er veel aandacht voor het hevige noodweer in België, Duitsland en Zuid-Nederland. De wedstrijdshirts van Dusan Tadic en Anderlecht werden geveild en dat heeft een mooi bedrag opgeleverd.

28 juli 2021 - 11:27
Shirt Tadic 1200
Het shirt van Tadic valt in de smaak en levert 1.650 euro op. © Pro Shots

De overstromingen in met name Wallonië, Zuid-Limburg en delen van Duitsland hebben er flink ingehakt. Er vielen doden, er waren gewonden en de materiële schade was enorm. Om de slachtoffers van al het watergeweld een hart onder de riem te steken, werden er rondom de oefenwedstrijd tussen Anderlecht en Ajax verschillende solidariteitsacties georganiseerd.

Zo waren er inzamelingspunten voor kleding en meubilair, werd er voorafgaand aan het duel een minuut stilte in acht genomen en supporters konden bieden op de gedragen wedstrijdshirts. Vooral het gesigneerde shirt van aanvoerder Tadic was in trek en werd voor 1.650 euro geveild. Dat laat Anderlecht op de eigen website weten.

In totaal kwamen er negentien shirts onder de hamer, wat een mooi totaalbedrag van 9.067 euro opleverde. Dit bedrag wordt overgemaakt naar het Rode Kruis, dat de slachtoffers van de overstromingen ondersteunt.

Aanbevolen
Antony en Álvarez mogen van Overmars nog niet vertrekken

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >